Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Έρχεται το αβοκάντο light!

0     

Έρχεται το αβοκάντο light!

Avocado sandwich on dark rye bread made with fresh sliced avocados from above
Το αβοκάντο μπορεί να έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της υγιεινής διατροφής στο Instagram, όμως χαρακτηρίζεται από ένα σημαντικό μειονέκτημα για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος: είναι πλούσιο σε λιπαρά (αν και πρόκειται για τα λεγόμενα «υγιεινά» λιπαρά).

Μια ισπανική εταιρεία λοιπόν, ονόματι Eurobanan, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, δημιούργησε το αβοκάντο light. Ναι, σωστά διάβασες: είναι μια νέα ποικιλία αβοκάντο που περιέχει 30% λιγότερα λιπαρά.

Αν δηλαδή ένα «συμβατικό» αβοκάντο περιέχει περίπου 29,47 γραμμάρια λιπαρά, η συγκεκριμένη ποσότητα στην καινούρια, πιο «ελαφριά» εκδοχή του πέφτει περίπου στα 20 γραμμάρια. Επιπλέον, η νέα ποικιλία αβοκάντο ωριμάζει πιο γρήγορα (και όλοι οι λάτρεις του αβοκάντο ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να είναι ώριμο) χωρίς να μαυρίζει εξίσου γρήγορα.

Προς το παρόν το Avocado Light (αυτή είναι και η εμπορική ονομασία του) θα διατεθεί μόνο στην Ισπανία, αλλά φαίνεται να συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να κατακτήσει, αργά ή γρήγορα, και τον υπόλοιπο κόσμο. Μέχρι τότε, ας απολαμβάνουμε το αβοκάντο αλλά με μέτρο, ιδιαίτερα αν αγωνιζόμαστε να κατεβάσουμε το δείκτη της ζυγαριάς μας.