Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.

Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.

Είναι τσάι. Με τυρί. Και λέγεται cheese tea. Αν ξεπεράσεις το αρχικό σοκ και σκεφτείς ότι θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να προσθέτεις γάλα στο τσάι σου, ίσως δεν σου φανεί και τόσο περίεργο.

Βέβαια και πάλι, αυτή η τάση που φαίνεται να εξαπλώνεται σε Κίνα, Μαλαισία και Ταϊβάν και εσχάτως και στις ΗΠΑ με το πρώτο cheese tea shop να ανοίγει στο Queens, μάλλον δύσκολα θα βρει το δρόμο της για τη δική μας γωνιά. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ…

Πάντως, για να σε προετοιμάσω σε περίπτωση που έρθει πρέπει να ξέρεις ότι είναι πράσινο ή φρουτώδες τσάι σε πλαστικό ποτήρι, πάνω από το οποίο προστίθεται μία στρώση αφρώδους cream cheese. Άλλες φορές είναι γλυκό και άλλες αλμυρό, ενώ μπορεί να είναι ανακατεμένο με συμπυκνωμένο γάλα και άλλα συστατικά για να γίνει αφράτο.

Όμως, μη τυχόν και βγάλεις καλαμάκι για να το πιείς! Το point είναι να βγάλεις το καπάκι του ποτηριού από τη μέση και να γύρεις το ποτήρι στη σωστή γωνία, ώστε η γουλιά σου να περιλαμβάνει ίση ποσότητα τσαγιού και τυριού.

Σύμφωνα με ένα food blogger από τη Μαλαισία, τον Ethan Wang, στην Κίνα κάνουν ουρές για να πάρουν ένα ποτήρι cheese tea, και δικαίως, αφού όπως λέει όταν το πίνεις γίνεται μία έκρηξη περίπλοκων αρωμάτων στο στόμα σου.

Εσύ θα το δοκίμαζες αν ερχόταν στην Ελλάδα;

but first ,tea ? . #chizudrink #miniplant #tea

A post shared by Yasmeen (@apriisnow) on

empty alt

“Chef’s Table by Volvo” σε συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”.
empty alt

«Χρώματα και Αρώματα» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τι υπέροχο να ανακαλύπτει κανείς τον μοναδικό κόσμο των μπαχαρικών μέσα από ένα ταξίδι σε πολιτισμούς και κουλτούρες! Στο εργαστήρι «Χρώματα και Αρώματα» που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να δημιουργήσουν και να «ταξιδέψουν»! Μια συνάντηση πολιτισμών...
empty alt

Αποκωδικοποίησαν το DNA της ποικιλίας καφέ «αράμπικα»

Επιστήμονες στις ΗΠΑ αποκωδικοποίησαν το πλήρες γονιδίωμα του φυτού του καφέ, που παράγει τη δημοφιλέστατη σε όλο τον κόσμο ποικιλία «αράμπικα» (arabica), η οποία αποτελεί πάνω από το 70% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ.
empty alt

Διαγωνισμός: Σχεδίασε ένα χώρο εστίασης

Μετά το πρόγραμμα «ROOM18: Το Νέο Αστικό Ξενοδοχείο» (2016) η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής Δομές προκήρυξε έναν Διεθνή Διαγωνισμού Σχεδιασμού με αντικείμενο το σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου εστίασης για 8 άτομα, εμβαδού 24-30μ2.
empty alt

Δες γιατί πρέπει να τρως μπροστά σε καθρέφτη

Σου έχει κοπεί η όρεξη; Νιώθεις ότι το φαγητό σου είναι άνοστο και δεν είσαι ευχαριστημένος με τίποτα; Φάε μπροστά σε ένα καθρέφτη! Η όρεξη σου θα επανέλθει και το φαγητό σου θα σου φαίνεται πεντανόστιμο.
empty alt

Yayoi Kusama: Η διάσημη Γιαπωνέζα εικαστικός και σε ζαχαρωτό

H Yayoi Kusama, η 89χρονη Γιαπωνέζα εικαστικός που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημη στο ευρύ κοινό από τις συνεργασίες της με οίκους μόδας όπως οι Marc Jacobs και Louis Vuitton, έδωσε την αναγνωρίσιμη πλέον φιγούρα της και σε ζαχαρωτά.
empty alt

Μια νέα γενιά Αμερικανών δημιουργών συνδυάζει ζαχαροπλαστική και αρχιτεκτονική

Μερικοί από τους καλύτερους σήμερα ζαχαροπλάστες στην Αμερική έχουν ένα αναπάντεχο υπόβαθρο: σπουδές στην αρχιτεκτονική. Στη δημιουργία κάθε γλυκού ακολουθούν τα ίδια βήματα με την κατασκευή ενός κτιρίου.
empty alt

Η MISKO στηρίζει τα παιδικά χωριά SOS

Η MISKO, που εδώ και 92 χρόνια αποτελεί την αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών και συντροφεύει γευστικά τους Έλληνες καταναλωτές σε όλες τους τις στιγμές, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της προς την κοινωνία στηρίζοντας το έργο των Παιδικών Χωριών SOS.
Back To Top