Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Στις ΗΠΑ ανοίγει ένα μουσείο για το αβοκάντο

0     

Στις ΗΠΑ ανοίγει ένα μουσείο για το αβοκάντο

Shot of a sliced avocado on a table

Και εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα για το αβοκάντο, το απόλυτο φρούτο της γενιάς των Millennials, έρχονται το καλοκαίρι τα εγκαίνια ενός Μουσείου του Αβοκάντο (του λεγόμενου CADO Museum) στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια περιοδική έκθεση τεράστιας έκτασης, που θα εκτείνεται σε 16 κοντέινερ, τα οποία έχουν συνδυαστεί έτσι ώστε να σχηματίζουν επτά διαφορετικές αίθουσες, καθεμία αφιερωμένη σε διαφορετικές αισθητηριακές εμπειρίες.

Μπορεί να μη διαθέτει πισίνες γεμάτες γκουακαμόλε, αλλά ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσει ηχητικές ξεναγήσεις για τη διαδρομή του αβοκάντο από το περιβόλι μέχρι τα ράφια του σουπερμάρκετ και να νιώσει, μέσα από ειδικά επενδυμένους τοίχους, την αίσθηση ενός τέλεια ωριμασμένου αβοκάντο.

Φυσικά το Μουσείο του Αβοκάντο θα περιλαμβάνει ένα κατάστημα όπου θα πωλούνται τα πάντα σχετικά με το αβοκάντο, από πάνινες τσάντες και μπλουζάκια μέχρι γάλα αβοκάντο και δημητριακά με αβοκάντο, καθώς και ένα εστιατόριο που στο μενού του θα δίνει έμφαση σε ό,τι περιέχει αβοκάντο.

Σε περίπτωση που το φετινό καλοκαίρι σου περιλαμβάνει ένα ταξίδι στις ΗΠΑ, το μουσείο θα ανοίξει στις 16/6 και θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου. Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του.