Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.

Υλικά:

Μερικοί στήμονες σαφράν

225 γρ. λευκό κρασί

75 γρ. καστανή ζάχαρη

6 μικρά ώριμα αχλάδια καθαρισμένα

Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Βάζουμε το σαφράν, το κρασί και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αχλάδια μέσα στο ζεστό σιρόπι, με 150 ml κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα αχλάδια. Τα βγάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10-15 λεπτά ώσπου να μείνει το μισό και περιχύνουμε με αυτό τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να μείνουν για μερικά λεπτά και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος.

empty alt

Ρολά από μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα

Τυλίξτε σε ρολά το κρέας και κλείστε μέσα τους μια ποικιλία μυρωδικών.
empty alt

Μηλόπιτα με γάλα από ρύζι

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Σαρδέλα γεμιστή

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.
empty alt

Strudel με κεράσια

Αρωματικό στρούντελ κεράσι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
Back To Top