Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά:

8 αγκινάρες

15 μικρές πατατούλες

10 μικρά κρεμμυδάκια ξερά

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

5 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Χυμό από 3 λεμόνια

Λίγο άνηθο

Αλάτι

1 κ. σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ

1 κ. γλυκού ζάχαρη

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, βγάζοντας τα εξωτερικά φύλλα και με ένα κουταλάκι το χνούδι από το εσωτερικό τους. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια να ροδίσουν. Ρίχνουμε στη συνέχεια και τα ολόκληρα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα και ανακατεύουμε τα υλικά μέσα στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Τέλος τοποθετούμε τις αγκινάρες στην κατσαρόλα με τα κοτσάνια προς τα πάνω και σβήνουμε το φαγητό με το χυμό από τα λεμόνια. Προσθέτουμε περίπου ένα φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου ψηθούν όλα και μαλακώσουν. Διαλύουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουρ σε ½ ποτήρι νερό και το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε σε σιγανή φωτιά. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα για να ανακατευτεί το φαγητό. Πριν προσθέσουμε το αλεύρι ή τον κορν φλάουρ να προσέξουμε ώστε να υπάρχει αρκετό νερό στο φαγητό. Σερβίρουμε βάζοντας σε μία πιατέλα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.

empty alt

Cordon bleu από χοιρινό

Ένα πιάτο που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Σαρδέλα γεμιστή

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια από μορταδέλα και ξηρούς καρπούς

Ένα ιδιαίτερο και οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Μοσχάρι με ελιές

Τολμήστε αυτόν τον συνδυασμό και το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα σας δικαιώσει. 
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
Back To Top