Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Αρωματικό εύγεστο πιάτο που πρωταγωνιστεί το κορόπουλο.

Υλικά:

8 μπούτια κοτόπουλο

600 ml ζωμό κότας

15 σκελίδες σκόρδο

25 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 ml λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες:

Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το σκόρδο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε ελαφρώς από όλες τις πλευρές μέχρι να χρυσίσει. Το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°c. Στραγγίζουμε το ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη. Μοιράζουμε το σκόρδο και τις φέτες λεμονιού επάνω στο κοτόπουλο. Προσθέτουμε το αλεύρι στο λίπος που έμεινε στο τηγάνι όπου σοτάραμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί ανακατεύοντας συνέχεια και ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού. Ρίχνουμε και το ζωμό και μαγειρεύουμε ώσπου η σάλτσα να πήξει και να γίνει απαλή. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και τη ρίχνουμε επάνω στο κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.

empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Σαλάτα από πατάτες

Υπέροχη πατατοσαλάτα με τυρί, καρύδια και ελιές.
empty alt

Μους από μέλι και ρόδι

Ελαφριά, φρέσκια και δροσερή μους, ιδανική να την προσφέρετε μετά από πλούσιο γεύμα.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Μπισκότα με μαρμελάδα

Διαρκούν αρκετό καιρό, φυλάξτε τα μακριά από την υγρασία και απολαύστε τα με τον καφέ ή το πρωινό σας.
Back To Top