Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Αρωματικό εύγεστο πιάτο που πρωταγωνιστεί το κορόπουλο.

Υλικά:

8 μπούτια κοτόπουλο

600 ml ζωμό κότας

15 σκελίδες σκόρδο

25 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 ml λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες:

Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το σκόρδο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε ελαφρώς από όλες τις πλευρές μέχρι να χρυσίσει. Το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°c. Στραγγίζουμε το ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη. Μοιράζουμε το σκόρδο και τις φέτες λεμονιού επάνω στο κοτόπουλο. Προσθέτουμε το αλεύρι στο λίπος που έμεινε στο τηγάνι όπου σοτάραμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί ανακατεύοντας συνέχεια και ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού. Ρίχνουμε και το ζωμό και μαγειρεύουμε ώσπου η σάλτσα να πήξει και να γίνει απαλή. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και τη ρίχνουμε επάνω στο κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.

empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Κουνέλι με πιπεριές και κρεμμύδια

Εχει τους φαν του αυτό το πιάτο αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αποκτήσει και άλλους.
empty alt

Στόλεν

Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό από τη Δρέσδη της Γερμανίας. Απίθανο και εξαιρετικό κέικ σε γεύση και εμφάνιση.
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.

Back To Top