Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Αρωματικό εύγεστο πιάτο που πρωταγωνιστεί το κορόπουλο.

Υλικά:

8 μπούτια κοτόπουλο

600 ml ζωμό κότας

15 σκελίδες σκόρδο

25 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 ml λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες:

Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το σκόρδο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε ελαφρώς από όλες τις πλευρές μέχρι να χρυσίσει. Το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°c. Στραγγίζουμε το ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη. Μοιράζουμε το σκόρδο και τις φέτες λεμονιού επάνω στο κοτόπουλο. Προσθέτουμε το αλεύρι στο λίπος που έμεινε στο τηγάνι όπου σοτάραμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί ανακατεύοντας συνέχεια και ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού. Ρίχνουμε και το ζωμό και μαγειρεύουμε ώσπου η σάλτσα να πήξει και να γίνει απαλή. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και τη ρίχνουμε επάνω στο κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.

empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
Back To Top