Μέτρια   Μερίδες : 2   12.31-15.00  

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.

Υλικά:

1 κονσέρβα ρεβίθια (500 γρ)

200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες μόνο με την ουρά

1 πράσα

1 σκελίδα σκόρδο

½ λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα ρεβίθια που έχουμε σουρώσει πριν, τσιγαρίζουμε ακόμα λίγο και τα σκεπάζουμε με το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε μία κουτάλα από τα ολόκληρα ρεβίθια και τα υπόλοιπα τα περνάμε στο μίξερ να γίνει μία βελουτέ. Ξεχωριστά σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τις γαρίδες ίσα ίσα να ζεσταθούν και τηγανίζουμε την πράσα που έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες σε λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πολύ ζεστό τη βελουτέ μαζί με τα ρεβίθια τα ολόκληρα, τις γαρίδες, την πράσα που έχουμε τηγανίσει και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Ρολό κιμά με γαλοπούλα και σπανάκι

Βράστε το σπανάκι και το ρολάρουμε πάνω σε ζουμερές φέτες γαλοπούλας.
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Μηλόπιτα με γάλα από ρύζι

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.
empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
Back To Top