Μέτρια   Μερίδες : 2   12.31-15.00  

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.

Υλικά:

1 κονσέρβα ρεβίθια (500 γρ)

200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες μόνο με την ουρά

1 πράσα

1 σκελίδα σκόρδο

½ λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα ρεβίθια που έχουμε σουρώσει πριν, τσιγαρίζουμε ακόμα λίγο και τα σκεπάζουμε με το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε μία κουτάλα από τα ολόκληρα ρεβίθια και τα υπόλοιπα τα περνάμε στο μίξερ να γίνει μία βελουτέ. Ξεχωριστά σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τις γαρίδες ίσα ίσα να ζεσταθούν και τηγανίζουμε την πράσα που έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες σε λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πολύ ζεστό τη βελουτέ μαζί με τα ρεβίθια τα ολόκληρα, τις γαρίδες, την πράσα που έχουμε τηγανίσει και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Pancakes με φρούτα του δάσους

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.

Back To Top