Μέτρια   Μερίδες : 2   12.31-15.00  

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.

Υλικά:

1 κονσέρβα ρεβίθια (500 γρ)

200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες μόνο με την ουρά

1 πράσα

1 σκελίδα σκόρδο

½ λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα ρεβίθια που έχουμε σουρώσει πριν, τσιγαρίζουμε ακόμα λίγο και τα σκεπάζουμε με το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε μία κουτάλα από τα ολόκληρα ρεβίθια και τα υπόλοιπα τα περνάμε στο μίξερ να γίνει μία βελουτέ. Ξεχωριστά σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τις γαρίδες ίσα ίσα να ζεσταθούν και τηγανίζουμε την πράσα που έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες σε λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πολύ ζεστό τη βελουτέ μαζί με τα ρεβίθια τα ολόκληρα, τις γαρίδες, την πράσα που έχουμε τηγανίσει και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Φακές με κάρυ

Πανεύκολο, γευστικό και χορταστικό πιάτο.
empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Αρνί στην κατσαρόλα με κουκιά και σκόρδο

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο

Εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Λαζάνια με σπανάκι

Ένα πλήρες πιάτο για κάθε μέρα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Μύδια σωτέ με σκόρδο και αρωματικά

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 
Back To Top