Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.

Υλικά:

12 μικρές αγκινάρες σε λαδόξυδο και αλατοπίπερο

1 λεμόνι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο

200 ml άσπρο ξηρό κρασί

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεπτό κλωνάρι θυμάρι

½ ματσάκι βασιλικό

12 μικρές μαύρες ελιές

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Αφαιρούμε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες και αφήνουμε τα κοτσάνια γύρω στα 4 εκ. Βγάζουμε την κορυφή του κεφαλιού τους και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε να τσιγαριστούν για 2 λεπτά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το άσπρο κρασί και το θυμάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Στα μισά του μαγειρέματος προσθέτουμε τις ελιές. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο γαρνίροντας από πάνω ψιλοκομμένο βασιλικό.

empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Γλυκάκια με παντεσπάνι και σοκολάτα

Γαργαλιστική σοκολάτα και δροσερή κρέμα γάλακτος δένουν ερωτικά με μερικές σταγόνες λεμόνι.
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
Back To Top