Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.

Υλικά:

320 γρ. ρύζι μαύρο

300 γρ. ντομάτες ρόμα

2 φιλέτα γαύρο κάτω από το λάδι

1 σκελίδα σκόρδο

Το ζεστ από 1 λεμόνι

1 ματσάκι βασιλικό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και to αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το γαύρο μέσα στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες κομμένες τετραγωνάκια και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε μέσα το ρύζι, σοτάρουμε λίγο, αλατοπιπερώνουμε και τελειώνουμε με το ζεστ από το λεμόνι και το βασιλικό ψιλοκομμένο.

empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Muffin με λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.
empty alt

Κεφτεδάκια από μορταδέλα και ξηρούς καρπούς

Ένα ιδιαίτερο και οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Μπακαλιάρος ψητός

Ένας άξιος εκπρόσωπος της θάλασσας στο πιάτο σας με τα... κρεμμυδάκια. 
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Spaghetti με αντζούγια, ελιές και ντοματίνια κονφί

Μία μακαρονάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση και τη νοστιμιά της.
empty alt

Κεφτεδάκια με pesto

Αφράτα κεφτεδάκια με μοναδικό άρωμα pesto.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top