Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.

Υλικά:

320 γρ. ρύζι μαύρο

300 γρ. ντομάτες ρόμα

2 φιλέτα γαύρο κάτω από το λάδι

1 σκελίδα σκόρδο

Το ζεστ από 1 λεμόνι

1 ματσάκι βασιλικό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και to αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το γαύρο μέσα στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες κομμένες τετραγωνάκια και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε μέσα το ρύζι, σοτάρουμε λίγο, αλατοπιπερώνουμε και τελειώνουμε με το ζεστ από το λεμόνι και το βασιλικό ψιλοκομμένο.

empty alt

Σαλάτα με μπακαλιάρο

Χορταστική σαλάτα με μπακαλιάρο,ρόκα και τοματίνια.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ

Ξεχάστε τα βαρετά ρυζόγαλα!
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.

Back To Top