Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.

Υλικά:

320 γρ. ρύζι μαύρο

300 γρ. ντομάτες ρόμα

2 φιλέτα γαύρο κάτω από το λάδι

1 σκελίδα σκόρδο

Το ζεστ από 1 λεμόνι

1 ματσάκι βασιλικό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και to αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το γαύρο μέσα στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες κομμένες τετραγωνάκια και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε μέσα το ρύζι, σοτάρουμε λίγο, αλατοπιπερώνουμε και τελειώνουμε με το ζεστ από το λεμόνι και το βασιλικό ψιλοκομμένο.

empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Το δικό μας croque-monsieur

Η κλασική συνταγή πρωινού πειραγμένη και προσαρμοσμένη στα γούστα μας.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
empty alt

Πατατοσαλάτα

Λατρεμένη πατατοσαλάτα, ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.

Back To Top