Δύσκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.

Υλικά:

8 ορτύκια

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξερός βασιλικός

1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια

2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι

Αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. ντοματοπελτές

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1/2 φλιτζ. λάδι

2 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες:

Πλύνετε τα ορτύκια και αφήστε τα να στραγγίξουν. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τα ορτύκια μαζί με τον βασιλικό και το μοσχοκάρυδο, και σοτάρετέ τα καλά. Προσθέστε τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι, και τα αφήστε τα να βράσουν για 45΄, με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, σουρώστε το και «κάψτε» το με το βούτυρο. Στρώστε το ρύζι σε μια πιατέλα, σερβίρετε πάνω τα ορτύκια και περιχύστε με τη σάλτσα.

empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
Back To Top