Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.

Υλικά:

1 κιλό αλέυρι

αλάτι

40 γρ. μαγιά νωπή

100 γρ. ελιές πράσινες ή μαύρες ροδέλες

100 γρ. ντομάτα λιαστή κομμένη τετραγωνάκια

ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και ρίχνουμε από πάνω το νερό μαζί με τη μαγιά. Ανακατεύουμε και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 3,5 ώρες  περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ύστερα προσθέτουμε τις ελιές και την ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε ακόμη 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό ελαιόλαδο.

empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα

Ενα ξεχωριστό πιάτο που μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
Back To Top