Εύκολη   Μερίδες : 3   05.00-10.00  

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.

Υλικά:

3 ντομάτες

1 κουταλάκι από αρωματικά βότανα (βασιλικός, μαϊντανός, ρίγανη)

50 ml ελαιόλαδο

10 γρ. ξύδι μπαλσάμικο

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 75°C, κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα και τις τοποθετούμε πάνω σε μία πλάκα για φούρνο. Ρίχνουμε από πάνω τα αρωματικά βότανα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τις αφήνουμε στο φούρνο να στεγνώσουν για 5 ώρες. Για τη βινεγκρέτ βάζουμε τις ντομάτες που έχουν ήδη ξεραθεί στο φούρνο στον επεξεργαστή τροφίμων με το ελαιόλαδο και το ξύδι το μπαλσάμικο. Χτυπάμε το μείγμα και το περνάμε στο κόσκινο.

empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.

Back To Top