Εύκολη   Μερίδες : 3   05.00-10.00  

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.

Υλικά:

3 ντομάτες

1 κουταλάκι από αρωματικά βότανα (βασιλικός, μαϊντανός, ρίγανη)

50 ml ελαιόλαδο

10 γρ. ξύδι μπαλσάμικο

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 75°C, κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα και τις τοποθετούμε πάνω σε μία πλάκα για φούρνο. Ρίχνουμε από πάνω τα αρωματικά βότανα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τις αφήνουμε στο φούρνο να στεγνώσουν για 5 ώρες. Για τη βινεγκρέτ βάζουμε τις ντομάτες που έχουν ήδη ξεραθεί στο φούρνο στον επεξεργαστή τροφίμων με το ελαιόλαδο και το ξύδι το μπαλσάμικο. Χτυπάμε το μείγμα και το περνάμε στο κόσκινο.

empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Σαλάτα με μπακαλιάρο

Χορταστική σαλάτα με μπακαλιάρο,ρόκα και τοματίνια.
empty alt

Σάλτσα guakamole

Εξαιρετική σάλτσα για να συνοδεύσετε κόκκινα κρέατα.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Σαλάτα με καπνιστή ρέγγα

Έντονη και πικάντικη γεύση σε αυτή την ξεχωριστή σαλάτα που μπορεί να πάρει και το ρόλο του ορεκτικού.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Τιραμισού με φρουκτόζη

Απλά χάρμα οφθαλμών και χάρμα αισθήσεων.
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
Back To Top