Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.

Υλικά:

Για την κενέλ

300 γρ. ρεβίθια βρασμένα

100 γρ. βρασμένο σπανάκι

½ κ.γ. μπούκοβο

½ κ.γ. κάρυ

2 κ.γ. αλεύρι

1 κ.γ. δεντρολίβανο

100 γρ. ελαιόλαδο

½ σκελίδα σκόρδο τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

120 γρ. γιαούρτι

50 γρ. ταχίνι

Χυμό από ½ λάιμ

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Περνάμε στο μίξερ τα ρεβίθια, το σπανάκι, το πεπεροντσίνο, το κάρυ, το σκόρδο, το μπούκοβο και 10 γρ. ελαιόλαδο. Πρέπει να γίνει μία κρέμα. Βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το δεντρολίβανο. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει. Βγάζουμε και κάνουμε τα κενέλ. Τα τηγανίζουμε μέσα στο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά από τη σάλτσα και σερβίρουμε τα κενέλ ζεστά με τη σάλτσα κρύα.

empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Σαλάτα με καλαμπόκι

Σαλάτα με πλούσια θαλασσινή γεύση και δροσερά λαχανικά.
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών: μια άλλη πρόταση για τα λαχανικά - ο συνδυασμός υλικών που απογειώνει την γεύση τους.
empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
empty alt

Κουνέλι με πιπεριές και κρεμμύδια

Εχει τους φαν του αυτό το πιάτο αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αποκτήσει και άλλους.
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
Back To Top