Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.

Υλικά:

Για την κενέλ

300 γρ. ρεβίθια βρασμένα

100 γρ. βρασμένο σπανάκι

½ κ.γ. μπούκοβο

½ κ.γ. κάρυ

2 κ.γ. αλεύρι

1 κ.γ. δεντρολίβανο

100 γρ. ελαιόλαδο

½ σκελίδα σκόρδο τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

120 γρ. γιαούρτι

50 γρ. ταχίνι

Χυμό από ½ λάιμ

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Περνάμε στο μίξερ τα ρεβίθια, το σπανάκι, το πεπεροντσίνο, το κάρυ, το σκόρδο, το μπούκοβο και 10 γρ. ελαιόλαδο. Πρέπει να γίνει μία κρέμα. Βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το δεντρολίβανο. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει. Βγάζουμε και κάνουμε τα κενέλ. Τα τηγανίζουμε μέσα στο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά από τη σάλτσα και σερβίρουμε τα κενέλ ζεστά με τη σάλτσα κρύα.

empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Spaghetti paglia e fieno

Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.
empty alt

Σουβλάκια με σολομό και καρπούζι

Όσο απίθανος συνδυασμός, τόσο ταιριαστός και ιδανικός.
empty alt

Κρύα σαλάτα από pasta

Δροσερή και εύκολη σαλάτα με ζυμαρικά για τα καλοκαιρινά σας τραπέζια.
empty alt

Σάλτσα με πιπεριές

Για όσους έχουν λατρεία με τις πιπεριές αξίζει να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν!
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
Back To Top