Μέτρια   Μερίδες : 2   15.01-18.30  

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.

Υλικά

 

300 γρ. Πέννες

½ κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. κρέμα γάλακτος

120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Σε μία κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το μπέικον. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 4 περίπου λεπτά. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και σερβίρουμε με το φρέσκο μαϊντανό.

empty alt

Κεφτεδάκια από λάχανο και τυρί

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.
empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.
empty alt

Γεμιστό καλαμάρι

Καλαμάρια γεμιστά, ένα πιάτο νόστιμο και μία ξεχωριστή πρόταση για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.
Back To Top