Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.

Υλικά:

1 κλωνάρι σέλερυ

40 γρ. σταφίδες ξανθές

2 κ.σ. κάπαρη

60 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

50 γρ. καθαρισμένα αμύγδαλα

1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σέλερυ σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε για 10 λεπτά στον ατμό. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το σέλερυ με την κάπαρη, τις ελιές και το λάδι. Ραντίζουμε με ξύδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρεται κρύο.

empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Ριζότο με φράουλες και γαρίδες

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.
empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
Back To Top