Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.

Υλικά:

2 κιλά μπούτι από αρνί ξεκοκαλισμένο

½ λίτρο λευκό κρασί

1 ματσάκι δυόσμο

1 σκελίδα σκόρδο

100 γρ. ελαιόλαδο

Ζεστ και χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε το μπούτι αρνιού σε ένα ταψί για να το μαρινάρουμε. Το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το σκόρδο και το ζεστ από το λεμόνι και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 μέρα. Την επόμενη σουρώνουμε το κρέας από τη μαρινάτα και την κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το αρνί μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και το μεταφέρουμε στο ταψί μαζί με όλο το ζουμί. Περνάμε τη μαρινάτα από σίτα, τη ρίχνουμε πάνω στο αρνί και αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο σιγά σιγά για 1,5 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε σε μία πιατέλα κόβοντας σε φέτες και βάζοντας ανάμεσα λίγα φύλλα δυόσμο. Γαρνίρουμε ρίχνοντας επάνω τη μαρινάτα και το χυμό λεμονιού.

empty alt

Muffin με λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.
empty alt

Τούρτα με καρότα, μήλα και ανανά

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Χοιρινά φιλέτα με σάλτσα

Εξωτικό εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο.
empty alt

Κρύα σαλάτα από pasta

Δροσερή και εύκολη σαλάτα με ζυμαρικά για τα καλοκαιρινά σας τραπέζια.
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
empty alt

Ελιόψωμο

Απολαυστικό ακόμα και σκέτο!
Back To Top