Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 

Υλικά:

400 γρ. πέννες rigate ή σέλινο

600 γρ. μοσχάρι άπαχο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. αλάτι

10 γρ. πιπέρι μαύρο

2 φύλλα δάφνη

4 γαρύφαλλα

50 γρ. τοματοπολτό

50 γρ. σέλερυ ψιλοκομμένο

500 γρ. ντομάτα κον κασέ

50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ λίτρο ζωμό μοσχάρι

4 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες και τηγανισμένες

Οδηγίες:

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρέας. Μόλις γίνει ροδοκόκκινο και έχει πιει το νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τη δάφνη, το κύμινο και τον τοματοπολτό. Τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά και μετά ρίχνουμε τη ντομάτα κον κασέ και το ζωμό. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Μόλις τελειώσουμε το βράσιμο, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν γεύση. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, ρίχνοντας από πάνω το μαϊντανό.

empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
Back To Top