Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 

Υλικά:

400 γρ. πέννες rigate ή σέλινο

600 γρ. μοσχάρι άπαχο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. αλάτι

10 γρ. πιπέρι μαύρο

2 φύλλα δάφνη

4 γαρύφαλλα

50 γρ. τοματοπολτό

50 γρ. σέλερυ ψιλοκομμένο

500 γρ. ντομάτα κον κασέ

50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ λίτρο ζωμό μοσχάρι

4 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες και τηγανισμένες

Οδηγίες:

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρέας. Μόλις γίνει ροδοκόκκινο και έχει πιει το νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τη δάφνη, το κύμινο και τον τοματοπολτό. Τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά και μετά ρίχνουμε τη ντομάτα κον κασέ και το ζωμό. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Μόλις τελειώσουμε το βράσιμο, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν γεύση. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, ρίχνοντας από πάνω το μαϊντανό.

empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.

Back To Top