Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 

Υλικά:

400 γρ. πέννες rigate ή σέλινο

600 γρ. μοσχάρι άπαχο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. αλάτι

10 γρ. πιπέρι μαύρο

2 φύλλα δάφνη

4 γαρύφαλλα

50 γρ. τοματοπολτό

50 γρ. σέλερυ ψιλοκομμένο

500 γρ. ντομάτα κον κασέ

50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ λίτρο ζωμό μοσχάρι

4 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες και τηγανισμένες

Οδηγίες:

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρέας. Μόλις γίνει ροδοκόκκινο και έχει πιει το νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τη δάφνη, το κύμινο και τον τοματοπολτό. Τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά και μετά ρίχνουμε τη ντομάτα κον κασέ και το ζωμό. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Μόλις τελειώσουμε το βράσιμο, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν γεύση. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, ρίχνοντας από πάνω το μαϊντανό.

empty alt

Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

Ριζότο συνδυασμένο με αχλάδι προσφέρει ένα διαφορετιό πιάτο στο τραπέζι, με ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Πέννες με ραγού μοσχαράκι και μελιτζάνες

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 
empty alt

Bruschetta πασχαλινή

Μία παραδοσιακή ιταλική bruschetta για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο..
empty alt

Σούπα τορτελίνι

Μια σούπα διαφορετική ή ο άλλος τρόπος για να γευτείτε τα αγαπημένα σας τορτελίνια.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Κοτόπουλο με μουστάρδα

Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα, γιαούρτι και λοιπές νοστιμιές.
empty alt

Σαλάτα από κοτόπουλο

Κλασική και πεντανόστιμη σαλάτα.
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
Back To Top