Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.

Υλικά:

1 ½ κιλό αρνί φιλέτο κομμένο σε κυβάκια

Ελαιόλαδο

6 σκελίδες σκόρδο με το πουκάμισο

1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1 κ.γ. πάπρικα

1 φύλλο δάφνη

2 σφηνάκια σέρι ξηρό

100 γρ. κουκιά καθαρισμένα φρέσκα ή ξερά

Αλάτι

Πιπέρι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το μισό κρέας και από τις δύο πλευρές. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και ύστερα σοτάρουμε το υπόλοιπο μισό κρέας και το κρατάμε κι αυτό στην άκρη. Στην ίδια κατσρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε μετά το κρέας. Ακολούθως, προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, τη δάφνη, το σέρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλαώσει το κρέας. Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα κουκιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Πικάντικη σούπα με κολοκύθα

Ακαταμάχητη γεύση για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Πικάντικη σάλτσα

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 
Back To Top