Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.

Υλικά:

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο

300 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια

4 κ.σ. πελτέ

1 φύλλο δάφνης

Ελαιόλαδο

Δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει από όλες τις μεριές ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο την πιπεριά και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα τα καρότα, το δεντρολίβανο και τη δάφνη. Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες και να στύψει το φαγητό.

empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
empty alt

Μπουκίτσες με κοτόπουλο και κάρυ

Ο ουρανίσκος και το έτερον ήμισι, θα το λατρέψουν!
empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Πικάντικη σούπα με κολοκύθα

Ακαταμάχητη γεύση για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
Back To Top