Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.

Υλικά:

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο

300 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια

4 κ.σ. πελτέ

1 φύλλο δάφνης

Ελαιόλαδο

Δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει από όλες τις μεριές ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο την πιπεριά και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα τα καρότα, το δεντρολίβανο και τη δάφνη. Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες και να στύψει το φαγητό.

empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Μπανόφι

Εύκολο αγγλικό γλυκό που δίνει λύση για ένα εντυπωσιακό και αγαπημένο επιδόρπιο.

Back To Top