Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια. 

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κιλό κάστανα

1 λεμόνι

1 κ.σ. αλεύρι

1 φύλλο δάφνης

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το κρέας και τα κάστανα. Παίρνουμε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζουμε τα κάστανα. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα το αλεύρι και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το κρέας και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε 1 λεπτό και βάζουμε πιπέρι, τη δάφνη, λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τέλος τα κάστανα που τα έχουμε καθαρίσει και βράζουμε για 10-15 λεπτά ακόμη έως ότου δέσει η σάλτσα.

empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 
empty alt

Σπανάκι με ρύζι οκγρατέν

Ιδανική και πεντανόστιμη συνταγή για να εντάξεις το σπανάκι στη διατροφή σου.
empty alt

Πουγκάκια γαλοπούλας με φιλαδέλφεια και μπιέτολα

Δέστε μέσα σε φυλλο κρούστας, ζουμερά κομμάτια γαλοπούλας. 
empty alt

Ρολάκια κοτόπουλου

Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλο με μπέικον και λαχανικά. Δεν αντιστέκεσαι με τίποτα!
empty alt

Muffins με παντσέτα και mozzarella

Εύκολα αλμυρά muffins για νόστιμα σνακ.
empty alt

Μπακαλιάρος ψητός

Ένας άξιος εκπρόσωπος της θάλασσας στο πιάτο σας με τα... κρεμμυδάκια. 
empty alt

Κρέμα από σοκολάτα

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
Back To Top