Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι gluten free

350 γρ. νερό χλιαρό

200 γρ. γάλα

50 γρ. μαγιά νωπή

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.γ. αλάτι ψιλό

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα. Το αφήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ύστερα προθέτουμε μέσα το γάλα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Δουλεύουμε το μείγμα πολύ δυνατά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ελαστικότητα. Βάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο με μία πετσέτα για 2 ώρες περίπου ώστε να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμο απλώνουμε σε ένα ταψί, γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα.

empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα

Απίθανα ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα. Θα τα λατρέψουν όλοι!
empty alt

Κρέμα Patisieé

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
empty alt

Σαλάτα κάπαρη

Ενα πιάτο "μπαλαντέρ" που εκτός απο σαλάτα μπορεί να γίνει γαρνιτούρα στο ψάρι.
empty alt

Σαλάτα με σπαράγγια και γαρίδες

Μία γρήγορη και ελαφριά σαλάτα για το καλοκαίρι
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
Back To Top