Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι gluten free

350 γρ. νερό χλιαρό

200 γρ. γάλα

50 γρ. μαγιά νωπή

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.γ. αλάτι ψιλό

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα. Το αφήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ύστερα προθέτουμε μέσα το γάλα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Δουλεύουμε το μείγμα πολύ δυνατά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ελαστικότητα. Βάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο με μία πετσέτα για 2 ώρες περίπου ώστε να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμο απλώνουμε σε ένα ταψί, γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα.

empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Φιλέτο σε κρούστα

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Muffin με σοκολάτα και καρύδα

Λατρεμένα muffin σοκολάτας με υπέροχο άρωμα καρύδας.
empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Κέικ βανίλιας

Κλασικό, αγαπημένο κέικ βανίλιας που συνοδεύει ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.
Back To Top