Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι gluten free

350 γρ. νερό χλιαρό

200 γρ. γάλα

50 γρ. μαγιά νωπή

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.γ. αλάτι ψιλό

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα. Το αφήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ύστερα προθέτουμε μέσα το γάλα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Δουλεύουμε το μείγμα πολύ δυνατά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ελαστικότητα. Βάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο με μία πετσέτα για 2 ώρες περίπου ώστε να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμο απλώνουμε σε ένα ταψί, γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα.

empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
empty alt

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Χοιρινό φιλέτο με σφολιάτα

Τυλίξτε το χοιρινό φιλέτο σε σφολιάτα, ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Pizza muffins

Επιλέξτε να κάνετε τη διαφορά στα muffin με γεύση pizza
empty alt

Σαλάτα από πατάτες

Υπέροχη πατατοσαλάτα με τυρί, καρύδια και ελιές.
Back To Top