Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!

Υλικά:

600 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο φρέσκο

2 πράσες κομμένες ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

40 γρ. maizena

1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

300 γρ. μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη

50 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν σιγά σιγά μέχρι να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά. Έχουμε τη μπεσαμέλ ζεστή και ρίχνουμε μέσα τις πράσες με το κρεμμύδι. Περνάμε όλο το μείγμα στο μίξερ ώστε να έχουμε μία μπεσαμέλ αρωματισμένη. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το σχοινόπρασο και το μαϊντανό. Αλευρώνουμε το ψάρι με το maizena και το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Σβήνουμε με το κρασί. Το βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ από πάνω και γκρατινάρουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.

empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Spaghettoni με θαλασσινά

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.

Back To Top