Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.

Υλικά:

½ κιλό κουνουπίδι

400 γρ. σελινόριζα

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

30 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα

1 φακελάκι σαφράν

320 γρ. καλαμαράτα

3 κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το κουνουπίδι μαζί με 1/3 από τη σελινόριζα μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό στην άκρη. Περνάμε στο μπλέντερ το κουνουπίδι με τη σελινόριζα, την κρέμα γάλακτος, τα φουντούκια, ελαιόλαδο όσο χρειάζεται, και το σαφράν. Ελέγχουμε την κρέμα από αλάτι και πιπέρι και την κρατάμε στην άκρη ζεστή σε ένα κατσαρολάκι. Ψιλοκόβουμε τη σελινόριζα που έχει μείνει, τη στεγνώνουμε και την τηγανίζουμε μέσα στο ελαιόλαδο. Παίρνουμε το νερό από το κουνουπίδι και μέσα εκεί βράζουμε την καλαμαράτα. Τη σουρώνουμε και σε ένα τηγάνι τη σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και θυμάρι και προσθέτουμε και τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τα τσιπς από σελινόριζα.

 

empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
empty alt

Ριζότο με μανιτάρια porcini

Μια σχετικά εύκολη και γευστική συνταγή για ένα εντυπωσιακό κυρίως πιάτο.
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Φωλιές του έρωτα από κανταϊφι με παγωτό καϊμάκι

Η απόλαυση φωλιάζει σε ένα γλυκό με κανταϊφι και παγωτό.
empty alt

Τσιπούρα al cartoccio

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.

Back To Top