Μέτρια   Μερίδες : 12   12.31-15.00  

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.

Υλικά:

80 γρ. φασόλια βρασμένα

400 γρ. λάχανο σαβόι χοντροκομμένο

2 πατάτες μικρές κομμένες τετραγωνάκια

2 φύλλα δάφνη

2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο

12 φέτες μπαγκέτα μικρή

100 γρ. mozzarella κομμένη σε κυβάκια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λάχανο μαζί με τις πατάτες. Σκεπάζουμε με ένα ποτήρι νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το θυμάρι, τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτουμε το λάχανο, τις πατάτες, τα φασόλια και τη δάφνη και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Μόλις αυτό το μείγμα έχει στεγνώσει, το περνάμε από το μπλέντερ ώστε να αποκτήσει μια καλύτερη υφή. Ελέγχουμε τη γεύση από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Έχουμε βάλει ωστόσο τις φέτες ψωμιού στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανές. Σε μία πιατέλα απλώνουμε τις φέτες και από πάνω βάζουμε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής μία ποσότητα από το μείγμα και γαρνίρουμε με τη mozzarella, λίγο θυμάρι και ελαιόλαδο.

empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
empty alt

Τοστ vegan

Ένα τοστ που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες. εξαιρετική επιλογή για περίοδο νηστείας.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
Back To Top