Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα

Υλικά:

1 κίτρινη κολοκύθα (περίπου 1 κιλό)

2 κ.σ. βούτυρο

1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 λίτρο ζωμός κότας ή βοδινού

Αλάτι

Πιπέρι

¾ φλιτζ. Κρέμα γάλακτος

Λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή φρέσκο φασκόμηλο

Τριμμένη γραβιέρα ή πεκορίνο

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μαλακώσει καλά για 20 λεπτά. Ύστερα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει τη χτυπάμε σε δόσεις στο multi και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε καλά τη σούπα προσέχοντας όμως να μην πάρει βράση.  Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή φρέσκο φασκόμηλο και τριμμένο τυρί από πάνω.

empty alt

Ριζότο με μπύρα και σπεκ

Ριζότο με μεθυστική γεύση από μπύρα.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Μύδια σωτέ με σκόρδο και αρωματικά

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 
empty alt

Πουτίγκα βερίκοκο

Βυθίστε το κουτάλι σας στην πουτίγκα και ανακαλύψτε τις γεύσεις που κρύβει. 
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
Back To Top