Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα

Υλικά:

1 κίτρινη κολοκύθα (περίπου 1 κιλό)

2 κ.σ. βούτυρο

1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 λίτρο ζωμός κότας ή βοδινού

Αλάτι

Πιπέρι

¾ φλιτζ. Κρέμα γάλακτος

Λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή φρέσκο φασκόμηλο

Τριμμένη γραβιέρα ή πεκορίνο

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μαλακώσει καλά για 20 λεπτά. Ύστερα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει τη χτυπάμε σε δόσεις στο multi και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε καλά τη σούπα προσέχοντας όμως να μην πάρει βράση.  Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή φρέσκο φασκόμηλο και τριμμένο τυρί από πάνω.

empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Λαζάνια με μανιτάρια

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 
empty alt

Κεφτεδάκια από κολοκύθια

Νόστιμα κεφτεδάκια από κρέας και κολοκύθια γεμισμένα με τυρί gouda.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών: μια άλλη πρόταση για τα λαχανικά - ο συνδυασμός υλικών που απογειώνει την γεύση τους.

Back To Top