Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα

Υλικά:

1 κίτρινη κολοκύθα (περίπου 1 κιλό)

2 κ.σ. βούτυρο

1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 λίτρο ζωμός κότας ή βοδινού

Αλάτι

Πιπέρι

¾ φλιτζ. Κρέμα γάλακτος

Λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή φρέσκο φασκόμηλο

Τριμμένη γραβιέρα ή πεκορίνο

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μαλακώσει καλά για 20 λεπτά. Ύστερα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει τη χτυπάμε σε δόσεις στο multi και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε καλά τη σούπα προσέχοντας όμως να μην πάρει βράση.  Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή φρέσκο φασκόμηλο και τριμμένο τυρί από πάνω.

empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Back To Top