Εύκολη   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Διαρκούν αρκετό καιρό, φυλάξτε τα μακριά από την υγρασία και απολαύστε τα με τον καφέ ή το πρωινό σας.

Υλικά:

50 γρ. αλεύρι από ρεβίθια

80 γρ. αλεύρι από ρύζι

20 γρ. κορν φλάουρ

1 κρόκο αυγού

40 γρ. ζάχαρη

75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

5 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο ή άλλη της αρεσκείας σας

5 κ.γ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή άλλη της αρεσκείας σας

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο άλευρα μαζί με τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον κρόκο, το κορν φλάουρ και την κανέλα. Δουλεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Ύστερα βγάζουμε, αφήνουμε να μαλακώσει και να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου και δουλεύουμε ακόμα λίγα λεπτά. Το μοιράζουμε στα δύο, το ανοίγουμε, βάζουμε μέσα μία από τις δύο μαρμελάδες, ανοίγουμε ένα ακόμα φύλλο και σκεπάζουμε από πάνω. Κόβουμε τα μπισκότα με ένα ποτήρι ή δίνουμε το σχήμα που προτιμάμε. Φτιάχνουμε 5 από τη μία ζύμη με τη μία μαρμελάδα και 5 από την άλλη με την άλλη μαρμελάδα. Ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου σε αντικολλητικό χαρτί για 10-15 λεπτά στους 190 βαθμούς.

empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
empty alt

Τραγανές πατάτες με σκόρδο και σάλτσα από αβοκάντο

Τραγανές πατάτες με σάλτσα από αβοκάντο, ένας νέος συνδυασμός που προστίθεται στην υγιεινή διατροφή.
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
empty alt

Σαλάτα με καλαμπόκι

Σαλάτα με πλούσια θαλασσινή γεύση και δροσερά λαχανικά.
empty alt

Σαλιγκάρια a la vigneronne

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
Back To Top