Δύσκολη   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Τραγανές πατάτες με σάλτσα από αβοκάντο, ένας νέος συνδυασμός που προστίθεται στην υγιεινή διατροφή.

Υλικά:

8 πατάτες μέτριες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

40 γρ. μαϊντανό τριμμένο

Λίγο σκόρδο

1 μεγάλο αβοκάντο

2 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από 1 λεμόνι

60 γρ. μαγιονέζα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε το μαϊντανό μαζί με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε την ψίχα από το αβοκάντο μαζί με το σκόρδο, τη μαγιονέζα και τα περνάμε στο μίξερ. Ελέγχουμε ξανά από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς και παίρνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τις πατάτες και τις πλακώνουμε με τον πάτο ενός ποτηριού να ανοίξουν λίγο. Βάζουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο τριμμένο. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου και μόλις είναι έτοιμες γαρνίρουμε με τη σάλτσα μας.

empty alt

Κριτσίνια με τυρί

Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικό και πεντανόστιμο σνακ για το σχολείο.
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Αυγό σοκολατένιο

Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό! Όλοι τρελαίνονται, γι'αυτό προσπαθήστε να το φτιάξετε στο σπίτι!
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
Back To Top