Δύσκολη   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Τραγανές πατάτες με σάλτσα από αβοκάντο, ένας νέος συνδυασμός που προστίθεται στην υγιεινή διατροφή.

Υλικά:

8 πατάτες μέτριες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

40 γρ. μαϊντανό τριμμένο

Λίγο σκόρδο

1 μεγάλο αβοκάντο

2 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από 1 λεμόνι

60 γρ. μαγιονέζα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε το μαϊντανό μαζί με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε την ψίχα από το αβοκάντο μαζί με το σκόρδο, τη μαγιονέζα και τα περνάμε στο μίξερ. Ελέγχουμε ξανά από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς και παίρνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τις πατάτες και τις πλακώνουμε με τον πάτο ενός ποτηριού να ανοίξουν λίγο. Βάζουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο τριμμένο. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου και μόλις είναι έτοιμες γαρνίρουμε με τη σάλτσα μας.

empty alt

Μπουτάκια κοτόπουλο με σκόρδο και λεμόνι

Αρωματικό εύγεστο πιάτο που πρωταγωνιστεί το κορόπουλο.
empty alt

CANEDERLI (Κεφτεδάκια από ψωμί και σπανάκι)

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Μικρά muffin με σοκολάτα

Τέλεια, αφράτα muffins με σοκολάτα. Κλασικά μικρά κέικ για παιδικά πάρτι, για πρωινό, για σνακ στη δουλειά.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!
Back To Top