Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.

Υλικά:

500 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

300 γρ. μανιτάρια Champignon κομμένες σε λεπτές φέτες

3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε ροδέλες

150 γρ. χυμό ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ και στη συνέχεια μέσα σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε μέσα τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο και νερό όσο χρειάζεται ώστε να ρίξουμε στη συνέχεια το κριθαράκι να βράσει. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 200 βαθμούς και μόλις ξεκινήσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και κλείνουμε πάλι το φούρνο. Αφήνουμε για 40-50 λεπτά περίπου ώσπου να βράσει το κριθαράκι και να στύψει το ζουμί.

empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
empty alt

Πατάτες baby με κόκκινη πιπεριά

Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Γλυκό κάστανο

Γλυκό κάστανο: ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού για να τους εκπλήξετε όλους.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
Back To Top