Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.

Υλικά:

1 κιλό σαλιγκάρια

20 γρ. βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

100 γρ. μπύρα

10 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. νερό χλιαρό

1 κρόκο αυγού

2 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα

10 γρ. αλάτι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα σαλιγκάρια και τα βράζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, βγάζουμε τα σαλιγκάρια από το κέλυφος και αφαιρούμε το μαύρο μέρος από την ουρά. Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα σοτάρουμε στο βούτυρο μαζί με τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βουτάμε στο κουρκούτι. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο

Για το κουρκούτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαρέγκα. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να ξεκουραστεί και στη συνέχεια το χτυπάμε δυνατά με ένα σύρμα. Ενσωματώνουμε τέλος και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα.

empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Strudel με κεράσια

Αρωματικό στρούντελ κεράσι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Spaghetti με αντζούγια, ελιές και ντοματίνια κονφί

Μία μακαρονάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση και τη νοστιμιά της.
empty alt

Ταλιατέλες με βασιλικό

Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τη σάλτσα να «δέσει» το όνειρο. 
empty alt

Μύδια σωτέ με σκόρδο και αρωματικά

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 
empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
Back To Top