Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.

Υλικά:

1 κιλό σαλιγκάρια

20 γρ. βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

100 γρ. μπύρα

10 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. νερό χλιαρό

1 κρόκο αυγού

2 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα

10 γρ. αλάτι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα σαλιγκάρια και τα βράζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, βγάζουμε τα σαλιγκάρια από το κέλυφος και αφαιρούμε το μαύρο μέρος από την ουρά. Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα σοτάρουμε στο βούτυρο μαζί με τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βουτάμε στο κουρκούτι. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο

Για το κουρκούτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαρέγκα. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να ξεκουραστεί και στη συνέχεια το χτυπάμε δυνατά με ένα σύρμα. Ενσωματώνουμε τέλος και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα.

empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Μοσχαράκι γάλακτος με κρέμα από μπρόκολο

Συνδυάζει τα θρεπτικά στοιχεία του μπρόκολο με την υπέροχη γεύση του κρέατος. 
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
Back To Top