Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 

Υλικά:

400 γραμμ. πέννες rigate

120 γραμμ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

50 γραμμ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

80 γραμμ. βούτυρο

1/2 κ.γ. κανέλα

2 γεμάτες κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό για τις πένες να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίξτε το  βούτυρο και αφού ζεσταθεί καλά, προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε τα μέχρι να  καβουρδιστούν ελαφρά. Πασπαλίστε τα με τα ψίχουλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε αλατοπίπερο και την κανέλα. Παράλληλα, αλατίστε το νερό που ήδη βράζει και ρίξτε τις πέννες. Όταν είναι έτοιμες, σουρώστε τις καλά και ρίξτε τις στην κατσαρόλα με τα καρύδια (δεν πρέπει να έχουν κρυώσει). Ανακατέψτε καλά πάνω σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε αμέσως τις πέννες σε ζεσταμένα πιάτα, πασπαλισμένες με παρμεζάνα.

empty alt

Σπανακόρυζο στο φούρνο

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Μύδια σωτέ με σκόρδο και αρωματικά

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 
empty alt

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα: γρήγορη αλλά νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
Back To Top