Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 

Υλικά:

400 γραμμ. πέννες rigate

120 γραμμ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

50 γραμμ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

80 γραμμ. βούτυρο

1/2 κ.γ. κανέλα

2 γεμάτες κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό για τις πένες να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίξτε το  βούτυρο και αφού ζεσταθεί καλά, προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε τα μέχρι να  καβουρδιστούν ελαφρά. Πασπαλίστε τα με τα ψίχουλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε αλατοπίπερο και την κανέλα. Παράλληλα, αλατίστε το νερό που ήδη βράζει και ρίξτε τις πέννες. Όταν είναι έτοιμες, σουρώστε τις καλά και ρίξτε τις στην κατσαρόλα με τα καρύδια (δεν πρέπει να έχουν κρυώσει). Ανακατέψτε καλά πάνω σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε αμέσως τις πέννες σε ζεσταμένα πιάτα, πασπαλισμένες με παρμεζάνα.

empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Γαριδοπίλαφο

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
empty alt

Spaghetti με ραγού γαρίδα και κάρυ

Εντυπωσιακό πιάτο που η γεύση του θα δικαιώσει την εικόνα του.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
Back To Top