Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.

Υλικά:

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε ροδέλες

1 εσαλότ

1 κιλό κομμάτια ψαριού από κεφάλι και κόκκαλα χωρίς τα βράγχια

Αλάτι χοντρό

6 κ.σ. κρασί άσπρο

½ πράσο (πράσινο μέρος)

1 μπουκέ γαρνί

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά και κόβουμε τα υπολείμματα ψαριού για να χάσουν όλο το αίμα που βρίσκεται στη σάρκα τους. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τα κομμάτια ψαριού και ροδίζουμε για άλλα 15 λεπτά ανακινώντας αραιά και ελαφρά την κατσαρόλα. Αλατίζουμε ελαφρώς, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ώστε να φύγει η οξύτητα. Τέλος προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και το μπουκέ γαρνί. Αφήνουμε να βράσει για 20 – 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Περνάμε το ζωμό από λεπτή σίτα.

empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top