Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.

Υλικά:

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε ροδέλες

1 εσαλότ

1 κιλό κομμάτια ψαριού από κεφάλι και κόκκαλα χωρίς τα βράγχια

Αλάτι χοντρό

6 κ.σ. κρασί άσπρο

½ πράσο (πράσινο μέρος)

1 μπουκέ γαρνί

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά και κόβουμε τα υπολείμματα ψαριού για να χάσουν όλο το αίμα που βρίσκεται στη σάρκα τους. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τα κομμάτια ψαριού και ροδίζουμε για άλλα 15 λεπτά ανακινώντας αραιά και ελαφρά την κατσαρόλα. Αλατίζουμε ελαφρώς, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ώστε να φύγει η οξύτητα. Τέλος προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και το μπουκέ γαρνί. Αφήνουμε να βράσει για 20 – 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Περνάμε το ζωμό από λεπτή σίτα.

empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
empty alt

Πατάτες baby με κόκκινη πιπεριά

Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.
empty alt

Μπανάνα bread

Ένα γλυκό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Γαριδοκροκέτες

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!
empty alt

Pizza muffins

Επιλέξτε να κάνετε τη διαφορά στα muffin με γεύση pizza
empty alt

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.
empty alt

Πέννες με ραγού μοσχαράκι και μελιτζάνες

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 
Back To Top