Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.

Υλικά:

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε ροδέλες

1 εσαλότ

1 κιλό κομμάτια ψαριού από κεφάλι και κόκκαλα χωρίς τα βράγχια

Αλάτι χοντρό

6 κ.σ. κρασί άσπρο

½ πράσο (πράσινο μέρος)

1 μπουκέ γαρνί

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά και κόβουμε τα υπολείμματα ψαριού για να χάσουν όλο το αίμα που βρίσκεται στη σάρκα τους. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τα κομμάτια ψαριού και ροδίζουμε για άλλα 15 λεπτά ανακινώντας αραιά και ελαφρά την κατσαρόλα. Αλατίζουμε ελαφρώς, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ώστε να φύγει η οξύτητα. Τέλος προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και το μπουκέ γαρνί. Αφήνουμε να βράσει για 20 – 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Περνάμε το ζωμό από λεπτή σίτα.

empty alt

Μπανάνες siu tim tim

Οι μπανάνες έτσι όπως δεν τις έχουμε γευτεί ποτέ! 
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Cordon bleu από χοιρινό

Ένα πιάτο που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί.
empty alt

Σουπιές alla marinara

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
Back To Top