Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • Ζεστ από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 100 γρ. μαρμελάδα από πιπεριές καυτερές
  • 100 γρ. φλέικς αμυγδάλου
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους, ολόκληρο το αυγό, το ζεστ λεμονιού και δουλεύουμε καλά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ. Αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ύστερα την μοιράζουμε στη μέση. Απλώνουμε τη μισή στο ταψί και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα πορτοκάλι, από πάνω συνεχίζουμε με τη μαρμελάδα από πεπεροντσίνο και από πάνω τα φλέικς αμυγδάλου. Με την άλλη μισή ζύμη φτιάχνουμε λωρίδες και τις απλώνουμε από πάνω φτιάχνοντας ένα δίχτυ. Βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Orecchiette με αντσούγιες και λαχανάκια Βρυξελλών

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Βίδες με μπακαλιάρο και ελιές καλαμών

Ψάρι με ζυμαρικά είναι η πρωτότυπη γεύση που θα σας ξαφνιάσει.
empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
empty alt

Ψωμί με γεύση mediterranean

Μια διαφορετική γευστική πρόταση για το ψωμί.
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
Back To Top