Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • Ζεστ από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 100 γρ. μαρμελάδα από πιπεριές καυτερές
  • 100 γρ. φλέικς αμυγδάλου
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους, ολόκληρο το αυγό, το ζεστ λεμονιού και δουλεύουμε καλά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ. Αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ύστερα την μοιράζουμε στη μέση. Απλώνουμε τη μισή στο ταψί και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα πορτοκάλι, από πάνω συνεχίζουμε με τη μαρμελάδα από πεπεροντσίνο και από πάνω τα φλέικς αμυγδάλου. Με την άλλη μισή ζύμη φτιάχνουμε λωρίδες και τις απλώνουμε από πάνω φτιάχνοντας ένα δίχτυ. Βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Ελιόψωμο

Απολαυστικό ακόμα και σκέτο!
empty alt

Κρέμα patisserie χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη κρέμα patisserie για τα γλυκά σας
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Μήλα με σουσάμι και μέλι

Ο καρπός της αμαρτίας ακόμα πιο αμαρτωλός!
Back To Top