Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

500 γρ. σπανάκι βρασμένο και λεπτοκομμένο

4 χοντρές φέτες από ψωμί χωρίς γλουτένη

1 αυγό

100 γρ. τυρί κατσικίσιο

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

2 κ.σ. αλεύρι από ρύζι

50 γρ. βούτυρο noisette

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Μουλιάζουμε το ψωμί σε λίγο γάλα. Στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε μαζί με το σπανάκι, το αυγό, το τυρί κομμένο σε τετραγωνάκια, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε επάνω το κεφαλοτύρι και το βούτυρο noisette και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνουν γκρατινέ.

empty alt

Βελουτέ από κολοκυθάκια

Τηγανιτά, βραστά... τώρα και σούπα βελουτέ.
empty alt

Ραγού κρέατος για μακαρόνια

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
empty alt

Σάλτσα guakamole

Εξαιρετική σάλτσα για να συνοδεύσετε κόκκινα κρέατα.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.

Back To Top