Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 

Υλικά:

  • 60 γρ. ρυζάλευρο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 70 γρ. βούτυρο
  • ½ κιλό μήλα κόκκινα κομμένα τετραγωνάκια
  • 20 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 25 γρ. σταγόνες κουβερτούρα
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Βάζουμε τη σταφίδα σε ένα μπολάκι μαζί με το ρούμι και σκεπάζουμε να μαλακώσει η σταφίδα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα μήλα μαζί με την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, την κανέλα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε 10 γρ. βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα μήλα, το κουκουνάρι και τη σταφίδα μαζί με το ρούμι. Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά, βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να γίνουν χλιαρά.

Για το crumble

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο κομματάκια, το ρυζάλευρο, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Δουλεύουμε με τα δάχτυλα. Μέσα στο μείγμα με τα μήλα ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε, απλώνουμε το μείγμα με τα μήλα και σκεπάζουμε με το crumble. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μία χρυσή κρούστα. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό.

empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Ριζότο με αρακά και μέντα

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.
empty alt

Σαλάτα από πατάτες

Υπέροχη πατατοσαλάτα με τυρί, καρύδια και ελιές.
Back To Top