Εύκολη   Μερίδες : 2   10.01-12.30  

Το αγαπημένο μας φακόρυζο δεν είναι μόνο γευστικότατο αλλά και εξαιρετική πηγή σιδήρου και θρεπτικών συστατικών.

Υλικά:

300 γρ. φακές

200 γρ. ρύζι

600 γρ. ζωμό λαχανικών

1 σκελίδα σκόρδο

6 τοματίνια

1 πρέζα ρίγανη

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, το ζωμό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα τοματίνια και αφήνουμε να βράσουν 20-30 λεπτά. Ρίχνουμε ύστερα το ρύζι και αφήνουμε  να βράσει μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο. Προσθέτουμε τη ρίγανη, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεται ζεστό.

empty alt

Κριτσίνια με τυρί

Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικό και πεντανόστιμο σνακ για το σχολείο.
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Αυγό σοκολατένιο

Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό! Όλοι τρελαίνονται, γι'αυτό προσπαθήστε να το φτιάξετε στο σπίτι!
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
Back To Top