Μέτρια   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 

Υλικά:

1 φλιτζάνι αλεύρι

2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο (κατά προτίμηση πικάντικο)

2 κ.σ. βούτυρο

½ κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. γάλα

1 ασπράδι αυγού

Λίγο χοντρό αλάτι

Λίγος γλυκάνισος

Οδηγίες:

Βάζουμε μέσα στο μίξερ το αλεύρι, το τυρί, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά σταματώντας κάθε τόσο ώστε το μείγμα να κάνει χοντρά τρίμματα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να μαζεύεται σε μπάλα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπαλίτσες, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις φυλάμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξουν. Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε τις ζύμες σε χοντρό φύλλο και τις κόβουμε σε κρακεράκια σε τετράγωνο ή στρογγυλό σχήμα ανάλογα με το κουπ πατ που έχουμε. Παίρνουμε ένα ξυλάκι και κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνειά τους. Στρώνουμε τα κρακεράκια επάνω σε ταψί με λαδόκολλα και αν θέλουμε τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ή και γλυκάνισο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποθηκεύουμε σε τάπερ αεροστεγώς.

empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Cordon bleu από χοιρινό

Ένα πιάτο που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί.
empty alt

Σαλάτα με πατάτα baby, κάπαρη και αντσούγιες (ζεστή)

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.
empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
empty alt

Σαλιγκάρια a la vigneronne

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.
Back To Top