Μέτρια   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 

Υλικά:

1 φλιτζάνι αλεύρι

2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο (κατά προτίμηση πικάντικο)

2 κ.σ. βούτυρο

½ κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. γάλα

1 ασπράδι αυγού

Λίγο χοντρό αλάτι

Λίγος γλυκάνισος

Οδηγίες:

Βάζουμε μέσα στο μίξερ το αλεύρι, το τυρί, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά σταματώντας κάθε τόσο ώστε το μείγμα να κάνει χοντρά τρίμματα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να μαζεύεται σε μπάλα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπαλίτσες, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις φυλάμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξουν. Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε τις ζύμες σε χοντρό φύλλο και τις κόβουμε σε κρακεράκια σε τετράγωνο ή στρογγυλό σχήμα ανάλογα με το κουπ πατ που έχουμε. Παίρνουμε ένα ξυλάκι και κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνειά τους. Στρώνουμε τα κρακεράκια επάνω σε ταψί με λαδόκολλα και αν θέλουμε τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ή και γλυκάνισο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποθηκεύουμε σε τάπερ αεροστεγώς.

empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση
empty alt

Angel cake χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.
empty alt

Μεθυσμένο συκώτι με άρωμα δεντρολίβανου

Το συκώτι που σβήνει με κρασί και αναδύει υπέροχες γεύσεις.
empty alt

Σαλάτα με μήλα και δαμάσκηνα

Τα φρούτα δίνουν χρώμα και διαφορετική γεύση στην σαλάτα σας.
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
empty alt

Καρμπονάρα με αυγό

Καρμπονάρα με αυγό. Δηλαδή, αυθεντική, σε αυστηρή ιταλική "γραμμή" - αλλά υπέροχη γεύση.
empty alt

Κουνέλι με πιπεριές και κρεμμύδια

Εχει τους φαν του αυτό το πιάτο αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αποκτήσει και άλλους.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
Back To Top