Δύσκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.

Υλικά:

1 φιλέτο (800-900γρ)

200 γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες

400 γρ. μανιτάρια champignon de Paris λεπτοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

20 γρ. βούτυρο

6 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρόκος αυγού

30 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φύλλο σφολιάτα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε απ’όλες τις μεριές μέχρι να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε, αλατοπιπερώνουμε και μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά πασπαλίζουμε με αυτήν το φιλέτο. Ανοίγουμε τη σφολιάτα απλώνουμε τις φέτες προσούτο στο κέντρο, βάζουμε στη μέση λίγο από την κρέμα μανιταριών και επάνω βάζουμε το φιλέτο. Το τυλίγουμε καλά και σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο με την κρέμα γάλακτος και με ένα πινέλο το αλείφουμε όλο. Βάζουμε το φιλέτο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180° για 30-35 λεπτά. (Αν θέλουμε το φιλέτο πιο καλά ψημένο, αρχικά το αφήνουμε να ψηθεί περισσότερο στο τηγάνι).

empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Tramezzini

Το club sandwich αλλιώς...Πολύ νόστιμα σάντουιτς ιδανικά για παιδικό πάρτι, μπουφέ, σνακ, πικ νικ.
empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
Back To Top