Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 

Υλικά:

500 γραμμ. πατάτες

30 γραμμ. βούτυρο + 15 γραμμ. επιπλέον

4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

1 αυγό

100 γραμμ. παστουρμάς, ψιλοκομμένος χωρίς το τσιμένι

100 γραμμ. γραβιέρα, κομμένη σε κυβάκια

Μοσχοκάρυδο

Τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι

Οδηγίες:

Πλύνετε τις πατάτες τρίβοντάς τη φλούδα τους με μια ένα βουρτσάκι. Τρυπήστε τις με ένα πιρούνι σε μερικές μεριές και βάλτε τις να βράσουν σε αλατισμένο νερό που να τις καλύπτει, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε τις (κρατήστε ένα ποτηράκι από το νερό), ξεφλουδίστε τις και λιώστε τις με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ όπως είναι ζεστός με 30 γραμμ. από το βούτυρο, όσο μοσχοκάρυδο θέλετε, 2 κ.σ. από την παρμεζάνα και το αυγό. Αν το μείγμα σφίξει πολύ, αραιώστε το με λίγο από το νερό που έβρασαν οι πατάτες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.

Βουτυρώστε ένα πιρέξ με ψηλά τοιχώματα (διαμέτρου περίπου 18 εκ.) και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάστε μέσα το μισό από το μείγμα του πουρέ, απλώστε πάνω τη γραβιέρα και τον παστουρμά και καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ρίξτε εδώ κι εκεί σε κομματάκια τα 15 γραμμ. βούτυρο. Ψήστε το σουφλέ στο φούρνο για περίπου 20΄, μέχρι να χρυσίσει ομοιόμορφα η επιφάνειά του. Σερβίρετέ το με κουτάλι μέσα από το πιρέξ.

empty alt

Spaghetti με σολομό και χαβιάρι

Το χαβιάρι δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το πιάτο και απίθανη γεύση.
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Φωλιές του έρωτα από κανταϊφι με παγωτό καϊμάκι

Η απόλαυση φωλιάζει σε ένα γλυκό με κανταϊφι και παγωτό.
empty alt

Πατάτες baby με κόκκινη πιπεριά

Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.
empty alt

Θρίαμβος της θάλασσας

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
Back To Top