Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 

Υλικά:

500 γραμμ. πατάτες

30 γραμμ. βούτυρο + 15 γραμμ. επιπλέον

4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

1 αυγό

100 γραμμ. παστουρμάς, ψιλοκομμένος χωρίς το τσιμένι

100 γραμμ. γραβιέρα, κομμένη σε κυβάκια

Μοσχοκάρυδο

Τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι

Οδηγίες:

Πλύνετε τις πατάτες τρίβοντάς τη φλούδα τους με μια ένα βουρτσάκι. Τρυπήστε τις με ένα πιρούνι σε μερικές μεριές και βάλτε τις να βράσουν σε αλατισμένο νερό που να τις καλύπτει, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε τις (κρατήστε ένα ποτηράκι από το νερό), ξεφλουδίστε τις και λιώστε τις με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ όπως είναι ζεστός με 30 γραμμ. από το βούτυρο, όσο μοσχοκάρυδο θέλετε, 2 κ.σ. από την παρμεζάνα και το αυγό. Αν το μείγμα σφίξει πολύ, αραιώστε το με λίγο από το νερό που έβρασαν οι πατάτες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.

Βουτυρώστε ένα πιρέξ με ψηλά τοιχώματα (διαμέτρου περίπου 18 εκ.) και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάστε μέσα το μισό από το μείγμα του πουρέ, απλώστε πάνω τη γραβιέρα και τον παστουρμά και καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ρίξτε εδώ κι εκεί σε κομματάκια τα 15 γραμμ. βούτυρο. Ψήστε το σουφλέ στο φούρνο για περίπου 20΄, μέχρι να χρυσίσει ομοιόμορφα η επιφάνειά του. Σερβίρετέ το με κουτάλι μέσα από το πιρέξ.

empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Κρεμμυδοκροκέτες

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 
empty alt

Κοτόπουλο τηγανητό με ανανά

Εξωτική γεύση με κοτόπουλο και ανανά.
empty alt

«Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού

Ο σολομός παντρεμένος ή μη, είναι ιδανικός με παρμεζάνα, σος και λογιών μυρωδικά.
empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
Back To Top