Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 

Υλικά:

500 γραμμ. πατάτες

30 γραμμ. βούτυρο + 15 γραμμ. επιπλέον

4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

1 αυγό

100 γραμμ. παστουρμάς, ψιλοκομμένος χωρίς το τσιμένι

100 γραμμ. γραβιέρα, κομμένη σε κυβάκια

Μοσχοκάρυδο

Τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι

Οδηγίες:

Πλύνετε τις πατάτες τρίβοντάς τη φλούδα τους με μια ένα βουρτσάκι. Τρυπήστε τις με ένα πιρούνι σε μερικές μεριές και βάλτε τις να βράσουν σε αλατισμένο νερό που να τις καλύπτει, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε τις (κρατήστε ένα ποτηράκι από το νερό), ξεφλουδίστε τις και λιώστε τις με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ όπως είναι ζεστός με 30 γραμμ. από το βούτυρο, όσο μοσχοκάρυδο θέλετε, 2 κ.σ. από την παρμεζάνα και το αυγό. Αν το μείγμα σφίξει πολύ, αραιώστε το με λίγο από το νερό που έβρασαν οι πατάτες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.

Βουτυρώστε ένα πιρέξ με ψηλά τοιχώματα (διαμέτρου περίπου 18 εκ.) και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάστε μέσα το μισό από το μείγμα του πουρέ, απλώστε πάνω τη γραβιέρα και τον παστουρμά και καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ρίξτε εδώ κι εκεί σε κομματάκια τα 15 γραμμ. βούτυρο. Ψήστε το σουφλέ στο φούρνο για περίπου 20΄, μέχρι να χρυσίσει ομοιόμορφα η επιφάνειά του. Σερβίρετέ το με κουτάλι μέσα από το πιρέξ.

empty alt

Τηγανητά μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Μπισκότα αρωματισμένα με λεβάντα και καρύδα

Αρωματίστε τον ουρανίσκο σας με δυο από τα πιο όμορφα αρώματα της φύσης.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Μήλα με σουσάμι και μέλι

Ο καρπός της αμαρτίας ακόμα πιο αμαρτωλός!
empty alt

Mini cheesecake

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.
empty alt

Τρουφάκια με σοκολάτα

Πανεύκολα και γρήγορα τρουφάκια με λίγα υλικά.
empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
Back To Top