Δύσκολη   Μερίδες : 12   10.01-12.30  

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

200 γρ. βούτυρο γάλακτος για το άλειμμα

<em>Για την κρέμα</em>

4 κούπες γάλα πλήρες

1 κούπα σιμιγδάλι

1 κούπα ζάχαρη

2 βανίλιες

Φλούδα από ½ λεμόνι

3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 φλούδα από λεμόνι και 1 κ.σ. χυμό

Οδηγίες:

Ξεκινάμε με το σιρόπι, σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε, προσθέτουμε μέσα το χυμό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Συνεχίζουμε με την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις το μείγμα μας ζεσταθεί και πριν προλάβει να πάρει βράση, ρίχνουμε κορδόνι το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κοχλάσει και να πήξει η κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κόψει η κρέμα. Τέλος αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και κρατάμε στην άκρη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, και απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα μέχρι να φτάσουμε στα μισά. Αδειάζουμε την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα πάλι ένα ένα. Χαράσσουμε την επιφάνεια σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο και το περιχύνουμε σιγά σιγά με το σιρόπι. Αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες και έπειτα κόβουμε στα κομμάτια που έχουμε χαράξει.

empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Σούπα με κάρυ

Προσέξτε τη διατροφή σας φτιάχνοντας ελαφριές και νόστιμες σούπες. Συνοδεύστε τη σούπα κάρυ με βρασμένα λαχανικά και 2 κριτσίνια και έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. 
empty alt

Carpaccio από σολομό με μήλο

Ο σολομός και το μήλο βρήκαν ένα νέο νόημα ύπαρξης.
empty alt

Ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα

Απίθανα ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα. Θα τα λατρέψουν όλοι!
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
Back To Top