Δύσκολη   Μερίδες : 12   10.01-12.30  

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

200 γρ. βούτυρο γάλακτος για το άλειμμα

<em>Για την κρέμα</em>

4 κούπες γάλα πλήρες

1 κούπα σιμιγδάλι

1 κούπα ζάχαρη

2 βανίλιες

Φλούδα από ½ λεμόνι

3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 φλούδα από λεμόνι και 1 κ.σ. χυμό

Οδηγίες:

Ξεκινάμε με το σιρόπι, σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε, προσθέτουμε μέσα το χυμό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Συνεχίζουμε με την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις το μείγμα μας ζεσταθεί και πριν προλάβει να πάρει βράση, ρίχνουμε κορδόνι το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κοχλάσει και να πήξει η κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κόψει η κρέμα. Τέλος αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και κρατάμε στην άκρη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, και απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα μέχρι να φτάσουμε στα μισά. Αδειάζουμε την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα πάλι ένα ένα. Χαράσσουμε την επιφάνεια σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο και το περιχύνουμε σιγά σιγά με το σιρόπι. Αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες και έπειτα κόβουμε στα κομμάτια που έχουμε χαράξει.

empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς και πεπεροντσίνο

Μια μακαρονάδα απευθείας από τη θάλασσα!
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

Ριζότο συνδυασμένο με αχλάδι προσφέρει ένα διαφορετιό πιάτο στο τραπέζι, με ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια

Οι φανατικοί μακαρομάδες έχουν έναν ακόμη λόγο να απολαύσουν το πιάτο τους.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
Back To Top