Δύσκολη   Μερίδες : 12   10.01-12.30  

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

200 γρ. βούτυρο γάλακτος για το άλειμμα

<em>Για την κρέμα</em>

4 κούπες γάλα πλήρες

1 κούπα σιμιγδάλι

1 κούπα ζάχαρη

2 βανίλιες

Φλούδα από ½ λεμόνι

3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 φλούδα από λεμόνι και 1 κ.σ. χυμό

Οδηγίες:

Ξεκινάμε με το σιρόπι, σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε, προσθέτουμε μέσα το χυμό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Συνεχίζουμε με την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις το μείγμα μας ζεσταθεί και πριν προλάβει να πάρει βράση, ρίχνουμε κορδόνι το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κοχλάσει και να πήξει η κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κόψει η κρέμα. Τέλος αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και κρατάμε στην άκρη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, και απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα μέχρι να φτάσουμε στα μισά. Αδειάζουμε την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα πάλι ένα ένα. Χαράσσουμε την επιφάνεια σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο και το περιχύνουμε σιγά σιγά με το σιρόπι. Αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες και έπειτα κόβουμε στα κομμάτια που έχουμε χαράξει.

empty alt

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Χταπόδι κοκκινιστό

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.
empty alt

Βίδες κρυές με αβοκάντο και ντομάτες

Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα τα αγαπήσουν περισσότερο.
empty alt

Κρέμα patisserie χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη κρέμα patisserie για τα γλυκά σας
empty alt

Μπουτάκια κοτόπουλο με σκόρδο και λεμόνι

Αρωματικό εύγεστο πιάτο που πρωταγωνιστεί το κορόπουλο.
empty alt

Κεφτεδάκια με pesto

Αφράτα κεφτεδάκια με μοναδικό άρωμα pesto.
empty alt

Σπαγγέτι all’ Amatriciana

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.
Back To Top