Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οι φανατικοί μακαρομάδες έχουν έναν ακόμη λόγο να απολαύσουν το πιάτο τους.

Υλικά:

250 γρ. παπαρδέλες

650 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

250 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

2 κ. σούπας αλεύρι

1 κ. σούπας πάπρικα

1 κ. γλυκού πιπέρι

Αλάτι

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Οδηγίες:

Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κρατάμε ζεστές. Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και τα κρατάμε ζεστά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, το πιπέρι και το ζωμό και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα και τα μανιτάρια και αν θέλουμε γαρνίρουμε με μαϊντανό.

empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Κρέμα καραμελέ

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Κρέμα από σοκολάτα

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Σαλάτα με τόνο, μύρτιλα και βαλεριάνα

Ένα δροσερό πιάτο που ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω γεύσεις.
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

Πατάτες baby με κόκκινη πιπεριά

Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Τούρτα με καρότα, μήλα και ανανά

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.
Back To Top