Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οι φανατικοί μακαρομάδες έχουν έναν ακόμη λόγο να απολαύσουν το πιάτο τους.

Υλικά:

250 γρ. παπαρδέλες

650 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

250 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

2 κ. σούπας αλεύρι

1 κ. σούπας πάπρικα

1 κ. γλυκού πιπέρι

Αλάτι

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Οδηγίες:

Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κρατάμε ζεστές. Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και τα κρατάμε ζεστά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, το πιπέρι και το ζωμό και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα και τα μανιτάρια και αν θέλουμε γαρνίρουμε με μαϊντανό.

empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Πατατοσαλάτα

Λατρεμένη πατατοσαλάτα, ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Σαλάτα με φασόλια και στήθος καπνιστής πάπιας

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Μπισκότα langues de chat

Τα γαλλικά μπισκοτάκια μπορούν να συνοδεύσουν το παγωτό σας ή και τον καφέ σας.
empty alt

Λαζάνια με μανιτάρια

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 
empty alt

Γαριδοκροκέτες

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!
Back To Top