Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.

Υλικά:

400 γρ. κιμά από μοσχαράκι γάλακτος

150 γρ. μορταδέλα ψιλοκομμένη

100 γρ. μυζήθρα

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γρ. ψωμί χωρίς γλουτένη μουλιασμένο στο γάλα

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. αλεύρι από ρύζι

2 αυγά

Το ζεστ και το χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το χυμό και δουλεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Δίνουμε το σχέδιο από το ρολό και το περνάμε από το αλεύρι. Το απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό από τα πορτοκάλια και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Aνά τακτά διαστήματα βρέχουμε από πάνω το ρολό με το ζουμί από το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέσα στο φούρνο για 2 ώρες. Πριν το σερβίρουμε γκρατινάρουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήνουμε έξω να σταθεί και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.

empty alt

Ραγού κρέατος για μακαρόνια

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
empty alt

Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια champignon

Ένα ανάλαφρο γεύμα που κλέβει τις εντυπώσεις. 
empty alt

Σαλάτα παντζάρι

Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια με μετσοβόνε

Οι λάτρεις των μανιταριών έχουν μια ακόμη γευστική επιλογή για το γεύμα τους.
empty alt

Αρνί στην κατσαρόλα με κουκιά και σκόρδο

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.
empty alt

Κρέμα καραμελέ

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
Back To Top