Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.

Υλικά:

400 γρ. Rigatoni

1 χταπόδι (1 – 1 ½ κιλό) καθαρισμένο και ζεματισμένο για 5 λεπτά σε βραστό νερό και κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνη

1 ποτήρι λευκό κρασί

100 γρ. ελαιόλαδο

1 πεπεροντσίνο κομμένο στη μέση

50 γρ. τοματοπολτό

Αλάτι

Πιπέρι

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το χταπόδι και το τσιγαρίζουμε. Αφήνουμε να πιει τα υγρά του για περίπου 10 – 15 λεπτά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τον τοματοπολτό και το πεπεροντσίνο. Τσιγαρίζουμε για 10 – 15 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί για 10 λεπτά και το σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μία και παραπάνω ώρα. Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τo rigatoni, τo σουρώνουμε και τo ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Ρολά από λαυράκι με ρόκα και γραβιέρα Κρήτης

Η γραβιέρα Κρήτης βρήκε επιτέλους ταίρι, τα λαυράκια. 
empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
Back To Top