Μέτρια   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!

Υλικά:

2 αυγά

150 γρ. γαριδόψιχα

100 γρ. τυρί τριμμένο (κασέρι κατά προτίμηση)

1 κ.σ. βιτάμ

100 γρ. μοτσαρέλα

250 γρ. ρύζι καρολίνα

1 κύβο ζωμό βοδινό

Γαλέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε το ρύζι μαζί με το ζωμό και το σουρώνουμε. Χτυπάμε τα 2 αυγά και τα ανακατεύουμε μαζί με το ρύζι. Σε ένα τηγάνι με λίγο βιτάμ σοτάρουμε ελαφρώς τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε μία κουταλιά από το μείγμα με το ρύζι, προσθέτουμε στην επιφάνεια μία κουταλιά από το μείγμα με τις γαρίδες και τελειώνουμε απλώνοντας από πάνω πάλι μία κουταλιά από το μείγμα ρυζιού ώστε οι γαρίδες να εσωκλείονται στο μείγμα ρυζιού. Μόλις τελειώσουμε με όλα, τα περνάμε καλά από τη γαλέτα ρολάροντάς τα ώστε να καλυφθούν καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο από όλες τις μεριές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
empty alt

Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Σπιτικό ψωμί

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.
empty alt

CANEDERLI (Κεφτεδάκια από ψωμί και σπανάκι)

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Τούρτα με ανανά

Μέσα και έξω από την τούρτα, υπερτερεί ο ανανάς.
empty alt

Bucatini με γαρίδες, κολοκυθάκια και φιστίκι

Μία εναλλακτική πρόταση για συνταγή ζυμαρικών όπου συνδυάζονται τέλεια τα θαλασσινά μαζί με λαχανικά και ξηρούς καρπούς.
Back To Top