Μέτρια   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!

Υλικά:

2 αυγά

150 γρ. γαριδόψιχα

100 γρ. τυρί τριμμένο (κασέρι κατά προτίμηση)

1 κ.σ. βιτάμ

100 γρ. μοτσαρέλα

250 γρ. ρύζι καρολίνα

1 κύβο ζωμό βοδινό

Γαλέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε το ρύζι μαζί με το ζωμό και το σουρώνουμε. Χτυπάμε τα 2 αυγά και τα ανακατεύουμε μαζί με το ρύζι. Σε ένα τηγάνι με λίγο βιτάμ σοτάρουμε ελαφρώς τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε μία κουταλιά από το μείγμα με το ρύζι, προσθέτουμε στην επιφάνεια μία κουταλιά από το μείγμα με τις γαρίδες και τελειώνουμε απλώνοντας από πάνω πάλι μία κουταλιά από το μείγμα ρυζιού ώστε οι γαρίδες να εσωκλείονται στο μείγμα ρυζιού. Μόλις τελειώσουμε με όλα, τα περνάμε καλά από τη γαλέτα ρολάροντάς τα ώστε να καλυφθούν καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο από όλες τις μεριές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Linguine με καβούρι, σολομό και λεμόνι

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.
Back To Top