Μέτρια   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!

Υλικά:

2 αυγά

150 γρ. γαριδόψιχα

100 γρ. τυρί τριμμένο (κασέρι κατά προτίμηση)

1 κ.σ. βιτάμ

100 γρ. μοτσαρέλα

250 γρ. ρύζι καρολίνα

1 κύβο ζωμό βοδινό

Γαλέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε το ρύζι μαζί με το ζωμό και το σουρώνουμε. Χτυπάμε τα 2 αυγά και τα ανακατεύουμε μαζί με το ρύζι. Σε ένα τηγάνι με λίγο βιτάμ σοτάρουμε ελαφρώς τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε μία κουταλιά από το μείγμα με το ρύζι, προσθέτουμε στην επιφάνεια μία κουταλιά από το μείγμα με τις γαρίδες και τελειώνουμε απλώνοντας από πάνω πάλι μία κουταλιά από το μείγμα ρυζιού ώστε οι γαρίδες να εσωκλείονται στο μείγμα ρυζιού. Μόλις τελειώσουμε με όλα, τα περνάμε καλά από τη γαλέτα ρολάροντάς τα ώστε να καλυφθούν καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο από όλες τις μεριές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Σαλάτα παντζάρι

Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Βινεγκρέτ μουστάρδας

Φτιάξτε σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ μουστάρδας και θα είστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.
empty alt

Μπουκιές με αμύγδαλα και μαρμελάδα βερύκοκο

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
empty alt

Πίτσα μαργαρίτα

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.
Back To Top