Μέτρια   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!

Υλικά:

2 αυγά

150 γρ. γαριδόψιχα

100 γρ. τυρί τριμμένο (κασέρι κατά προτίμηση)

1 κ.σ. βιτάμ

100 γρ. μοτσαρέλα

250 γρ. ρύζι καρολίνα

1 κύβο ζωμό βοδινό

Γαλέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε το ρύζι μαζί με το ζωμό και το σουρώνουμε. Χτυπάμε τα 2 αυγά και τα ανακατεύουμε μαζί με το ρύζι. Σε ένα τηγάνι με λίγο βιτάμ σοτάρουμε ελαφρώς τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε μία κουταλιά από το μείγμα με το ρύζι, προσθέτουμε στην επιφάνεια μία κουταλιά από το μείγμα με τις γαρίδες και τελειώνουμε απλώνοντας από πάνω πάλι μία κουταλιά από το μείγμα ρυζιού ώστε οι γαρίδες να εσωκλείονται στο μείγμα ρυζιού. Μόλις τελειώσουμε με όλα, τα περνάμε καλά από τη γαλέτα ρολάροντάς τα ώστε να καλυφθούν καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο από όλες τις μεριές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
Back To Top