Μέτρια   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.

Υλικά:

350 γρ. ζάχαρη

180 γρ. ζάχαρη άχνη

180 γρ. αμύγδαλα άσπρα σε πούδρα

250 γρ. βούτυρο

Αλάτι

2 κ.γ. μπέκιν

2 αυγά

1 σφηνάκι κονιάκ

250 γρ. μαρμελάδα μήλου

100 γρ. αμύγδαλα άσπρα σε πούδρα για το γαρνίρισμα

Κανέλα

Οδηγίες:

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα, το κονιάκ, την κανέλα και την πούδρα αμυγδάλου που έχουμε για το γαρνίρισμα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 3 ώρες. Ύστερα παίρνουμε τη ζύμη, κρατάμε λίγη για να πλάσουμε τα μπαστουνάκια από πάνω και την απλώνουμε σε ένα ταψί. Από πάνω ρίχνουμε τη μαρμελάδα μαζί με το κονιάκ αφού τα έχουμε ανακατέψει πριν σε ένα μπολ και μετά γαρνίρουμε με την πούδρα αμυγδάλου. Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε από πάνω κάθετα και οριζόντια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά.

empty alt

Σαρλότ με φράουλες

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακή και στην εμφάνιση και στη γεύση.
empty alt

Μιλφέιγ με κάστανα και μανιτάρια

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 
empty alt

Σαλάτα με μπακαλιάρο

Χορταστική σαλάτα με μπακαλιάρο,ρόκα και τοματίνια.
empty alt

Μπάρες δημητριακών με μπανάνα

Εξαιρετική επιλογή για γρήγορο σνακ χωρίς ζάχαρη. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μπανάνα με βρώμη.
empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
Back To Top