Μέτρια   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.

Υλικά:

350 γρ. αλεύρι μαλακό 00

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

100 γρ. διάφορους σπόρους

20 γρ. ελαιόλαδο

16 γρ. αλάτι

8 γρ. μαύρη ζάχαρη

25 γρ. μαγιά

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δύο άλευρα και τους σπόρους. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά. Δουλεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα εύπλαστο. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ύστερα δουλεύουμε ξανά και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο καφέ χρώμα.

empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Κροκέτα κοτόπουλο

Η διαφορετική γεύση του κοτόπουλου αναδυκνύεται με αυτή τη συνταγή
empty alt

Spaghettoni με θαλασσινά

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Spaghetti με σολομό και χαβιάρι

Το χαβιάρι δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το πιάτο και απίθανη γεύση.
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
Back To Top