Μέτρια   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.

Υλικά:

350 γρ. αλεύρι μαλακό 00

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

100 γρ. διάφορους σπόρους

20 γρ. ελαιόλαδο

16 γρ. αλάτι

8 γρ. μαύρη ζάχαρη

25 γρ. μαγιά

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δύο άλευρα και τους σπόρους. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά. Δουλεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα εύπλαστο. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ύστερα δουλεύουμε ξανά και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο καφέ χρώμα.

empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Κανελόνια με ραδίκια και πατάτες

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Βίδες με μπακαλιάρο και ελιές καλαμών

Ψάρι με ζυμαρικά είναι η πρωτότυπη γεύση που θα σας ξαφνιάσει.
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Κουνέλι με πιπεριές και κρεμμύδια

Εχει τους φαν του αυτό το πιάτο αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αποκτήσει και άλλους.
Back To Top