Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.

Υλικά:

1 κιλό γαρίδες βρασμένες

2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Λίγο βούτυρο

1 κ.γ. κάρυ

60 γρ. αλεύρι

200 ml ζωμό κότας

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

 

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό το ρύζι για πιλάφι και το σουρώνουμε μόλις είναι έτοιμο.

Ωστόσο, αφού βράσουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε από τα κέλυφη. Σε μία κατσαρόλα με λίγο βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει ρίχνουμε το κάρυ. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα και μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν γεύση και σερβίρουμε το ρύζι πιλάφι με τη σάλτσα με τις γαρίδες από πάνω.

empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Σούπα με κάρυ

Προσέξτε τη διατροφή σας φτιάχνοντας ελαφριές και νόστιμες σούπες. Συνοδεύστε τη σούπα κάρυ με βρασμένα λαχανικά και 2 κριτσίνια και έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. 
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Κενέλ από τυρί quark και σάλτσα από φρούτα

Δε χρειάζεται να επισκεφτείτε το δάσος, υπάρχουν στο ψυγείο σας οπότε αξιοποιήστε τα.
empty alt

Σαρλότ με φράουλες

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακή και στην εμφάνιση και στη γεύση.
empty alt

Φιλέτο από μπακαλιάρο με φινόκιο, ελιές και δεντρολίβανο

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.
Back To Top