Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.

Υλικά:

10 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ξερά

1200 γρ. ζωμό λαχανικών

500 γρ. τσουκνίδα ή σπανάκι

320 γρ. ρύζι arborio

150 σάλτσα ντομάτα έτοιμη

Ζεστ από 1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φλιτζάνι με νερό ζεστό βάζουμε μέσα τα μανιτάρια για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και ύστερα τα ψιλοκόβουμε. Ζεματίζουμε τη τσουκνίδα και την ψιλοκόβουμε. Ξεκινάμε να κάνουμε το ριζότο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα μανιτάρια, τη τσουκνίδα και προσθέτουμε το ρύζι, το τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό το ζωμό λαχανικών όπως κάνουμε ένα ριζότο. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε το ζεστ από το λεμόνι και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με μία κουταλιά από τη σάλτσα ντομάτα που έχουμε ζεστάνει ξεχωριστά.

empty alt

Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια champignon

Ένα ανάλαφρο γεύμα που κλέβει τις εντυπώσεις. 
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
Back To Top