Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.

Υλικά:

10 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ξερά

1200 γρ. ζωμό λαχανικών

500 γρ. τσουκνίδα ή σπανάκι

320 γρ. ρύζι arborio

150 σάλτσα ντομάτα έτοιμη

Ζεστ από 1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φλιτζάνι με νερό ζεστό βάζουμε μέσα τα μανιτάρια για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και ύστερα τα ψιλοκόβουμε. Ζεματίζουμε τη τσουκνίδα και την ψιλοκόβουμε. Ξεκινάμε να κάνουμε το ριζότο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα μανιτάρια, τη τσουκνίδα και προσθέτουμε το ρύζι, το τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό το ζωμό λαχανικών όπως κάνουμε ένα ριζότο. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε το ζεστ από το λεμόνι και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με μία κουταλιά από τη σάλτσα ντομάτα που έχουμε ζεστάνει ξεχωριστά.

empty alt

Spaghetti paglia e fieno

Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Σαλάτα με ρεβύθια, σπανάκι και σουσάμι (ζεστή)

Σερβίρεται ζεστή και πάντα τρώγεται με όρςξη.
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Βάση από πίτσα χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
empty alt

Pasta Frolla

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
empty alt

Μοσχαράκι με τσίλι και σκόρδο

Πλούσια γεύση και εξαιρετική επιλογή για ψήσιμο στα κάρβουνα.
Back To Top