Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.

Υλικά:

10 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ξερά

1200 γρ. ζωμό λαχανικών

500 γρ. τσουκνίδα ή σπανάκι

320 γρ. ρύζι arborio

150 σάλτσα ντομάτα έτοιμη

Ζεστ από 1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φλιτζάνι με νερό ζεστό βάζουμε μέσα τα μανιτάρια για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και ύστερα τα ψιλοκόβουμε. Ζεματίζουμε τη τσουκνίδα και την ψιλοκόβουμε. Ξεκινάμε να κάνουμε το ριζότο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα μανιτάρια, τη τσουκνίδα και προσθέτουμε το ρύζι, το τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό το ζωμό λαχανικών όπως κάνουμε ένα ριζότο. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε το ζεστ από το λεμόνι και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με μία κουταλιά από τη σάλτσα ντομάτα που έχουμε ζεστάνει ξεχωριστά.

empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Κενέλ από τυρί quark και σάλτσα από φρούτα

Δε χρειάζεται να επισκεφτείτε το δάσος, υπάρχουν στο ψυγείο σας οπότε αξιοποιήστε τα.
empty alt

Σουφλέ με σολομό

Για ένα γρήγορο γεύμα φτιάξτε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό σουφλέ με σολομό.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
Back To Top