Δύσκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Καλαμάρια γεμιστά, ένα πιάτο νόστιμο και μία ξεχωριστή πρόταση για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.

Υλικά:

  • 800 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα
  • 200 γρ. πατάτα βρασμένη σε πουρέ
  • 20 γρ.πολέντα
  • 1 καρότο λεπτοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2 εσαλότ ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 1 κ.γ. μέντα
  • 1 κ.γ. βασιλικό
  • 20 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 1 πρέζα πεπεροντσίνο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα λαχανικά (καρότο, σέλινο, εσαλότ, σκόρδο). Προσθέτουμε μέσα μόνο τις μουσούδες των καλαμαριών και τις σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε ύστερα να βράσουν. Μέσα στο μίξερ περνάμε τους κολοκυθόσπορους με το σχοινόπρασο, τη μέντα και το βασιλικό. Μόλις έχουν βράσει τα καλαμάρια τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Παίρνουμε ένα μπολ και φτιάχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε μέσα δηλαδή τον πουρέ πατάτας, την πολέντα, τη φλοίδα από το λεμόνι τριμμένη και όλα τα λαχανικά μαζί με τα καλαμάρια που έχουμε κόψει κομματάκια και τα μυρωδικά που έχουμε περάσει στο μίξερ, το αυγό, το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε από αλάτι.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τον κορμό από τα καλαμάρια και αφήνουμε άδειο το 1/3. Κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, απλώνουμε τα καλαμάρια, αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν και να ροδοκοκκινίσουν, σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε, ρίχνουμε και το πεπεροντσίνο σε σκόνη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν σιγά σιγά για μισή ώρα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.

empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
Back To Top