Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.

Υλικά:

600 γρ. μπρόκολο κομμένο σε κομματάκια

4 κλωναράκια σέλινο κομμένο σε κομματάκια

2 μικρά καρότα κομμένο σε κομματάκια

2 μικρά φινόκιο κομμένο σε κομματάκια

1 μικρή πατάτα κομμένη σε κομματάκια

20 γρ. μανιτάρια ξερά μουσκεμένα στο νερό

4 φύλλα δάφνη

1 σκελίδα σκόρδο

1 πεπεροντσίνο

20 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

200 γρ. ψωμί ολικής άλεσης κομμένο σε φέτες

50 γρ. φρυγανιά

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ένα λίτρο νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε κομματάκια. Αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα. Ξεχωριστά σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο μαζί με το πεπεροντσίνο και προσθέτουμε και τη φρυγανιά. Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε στον πάτο τις φέτες ψωμιού και ρίχνουμε επάνω τα βρασμένα λαχανικά μαζί με το ζουμί που έχει μείνει. Βάζουμε επάνω τα μανιτάρια, ρίχνουμε το μείγμα με τη φρυγανιά, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τελειώνουμε με το τυρί. Γκρατινάρουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς .

empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
empty alt

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.
empty alt

Βελουτέ από κολοκυθάκια

Τηγανιτά, βραστά... τώρα και σούπα βελουτέ.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
empty alt

Σαλάτα με ρεβύθια, σπανάκι και σουσάμι (ζεστή)

Σερβίρεται ζεστή και πάντα τρώγεται με όρςξη.
empty alt

Ρολά από μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα

Τυλίξτε σε ρολά το κρέας και κλείστε μέσα τους μια ποικιλία μυρωδικών.
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Γεμιστή πατάτα με θαλασσινά

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.
Back To Top