Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.

Υλικά:

600 γρ. μπρόκολο κομμένο σε κομματάκια

4 κλωναράκια σέλινο κομμένο σε κομματάκια

2 μικρά καρότα κομμένο σε κομματάκια

2 μικρά φινόκιο κομμένο σε κομματάκια

1 μικρή πατάτα κομμένη σε κομματάκια

20 γρ. μανιτάρια ξερά μουσκεμένα στο νερό

4 φύλλα δάφνη

1 σκελίδα σκόρδο

1 πεπεροντσίνο

20 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

200 γρ. ψωμί ολικής άλεσης κομμένο σε φέτες

50 γρ. φρυγανιά

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ένα λίτρο νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε κομματάκια. Αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα. Ξεχωριστά σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο μαζί με το πεπεροντσίνο και προσθέτουμε και τη φρυγανιά. Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε στον πάτο τις φέτες ψωμιού και ρίχνουμε επάνω τα βρασμένα λαχανικά μαζί με το ζουμί που έχει μείνει. Βάζουμε επάνω τα μανιτάρια, ρίχνουμε το μείγμα με τη φρυγανιά, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τελειώνουμε με το τυρί. Γκρατινάρουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς .

empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
empty alt

Τσιπούρα al cartoccio

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
empty alt

Σουβλάκια από φρούτα με σοκολάτα

Μία πανέξυπνη και ταυτόχρονα θρεπτική πρόταση για παιδικό πάρτι. Το σίγουρο είναι ότι οι υπόλοιποι γονείς θα σας χειροκροτήσουν!
empty alt

Τούρτα με καρότα, μήλα και ανανά

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.
empty alt

Σαλάτα από πατάτες

Υπέροχη πατατοσαλάτα με τυρί, καρύδια και ελιές.
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Ρολά από λαυράκι με ρόκα και γραβιέρα Κρήτης

Η γραβιέρα Κρήτης βρήκε επιτέλους ταίρι, τα λαυράκια. 
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
Back To Top