Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.

Υλικά:

½ κιλό φακές

2 φύλλα δάφνη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 λίτρο νερό

150 γρ. λευκό κρασί

2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

1 πρέζα ζάχαρη

2 καρότα κομμένα σε φέτες

2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια

Λίγο ελαιόλαδο

1 κ..γ. μπούκοβο

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε για 5 λεπτά τις φακές. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πατάτα. Ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη και μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα την κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε άλλο λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και μεταφέρουμε στο μπολ που έχουμε τη σάλτσα. Παίρνουμε πάλι την πρώτη κατσαρόλα και βράζουμε τις φακές προσθέτοντας λίγο αλάτι και το μπούκοβο. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα τα υλικά από το μπολ με τη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει βράση για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Ριζότο με πεπόνι

Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.
Back To Top