Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.

Υλικά:

½ κιλό φακές

2 φύλλα δάφνη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 λίτρο νερό

150 γρ. λευκό κρασί

2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

1 πρέζα ζάχαρη

2 καρότα κομμένα σε φέτες

2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια

Λίγο ελαιόλαδο

1 κ..γ. μπούκοβο

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε για 5 λεπτά τις φακές. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πατάτα. Ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη και μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα την κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε άλλο λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και μεταφέρουμε στο μπολ που έχουμε τη σάλτσα. Παίρνουμε πάλι την πρώτη κατσαρόλα και βράζουμε τις φακές προσθέτοντας λίγο αλάτι και το μπούκοβο. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα τα υλικά από το μπολ με τη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει βράση για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!

Back To Top